Sherlock Holmes a csúcstartó

TT, 2012. május 14., hétfő 21:19
Sherlock Holmes londoni mesterdetektív minden idők legtöbbször megfilmesített regényalakja – számította ki egy brit PR-ügynökség, amelynek az a feladata, hogy mindenféle rekordokat mutasson fel a közelgő londoni olimpia előtt.

A London & Partners adatai szerint az agyafúrt Baker Street-i nyomozó eseteit 254 alkalommal filmesítették meg azóta, hogy Sir Arthur Conan Doyle 1887-ben kitalálta az alakját. A megfilmesítések számát tekintve Sherlock Holmes fő riválisa Shakespeare Hamletje, akit 48 megfilmesítéssel utasított maga mögé a mesterdetektív.

A PR-ügynökség kimutatása szerint a képzeletbeli nyomozót eddig 75 színész formálta meg, köztük olyan hírességek, mint John Cleese, Roger Moore vagy Christopher Lee. Alakja első ízben 1890-ben tűnt fel egy 30 másodperces némafilmben. Legutóbb a BBC Sherlock című sorozatában alakította őt nagy közönségsikerrel Benedict Cumberbatch.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása