Monodráma Jászai Mariról

rKissNelli, 2012. május 25., péntek 19:00, frissítve: 10:26
Jászai Mariról mutatnak be monodrámát vasárnap este hét órakor a SufniG'Art'N Sötétkamrájában. Az Anyaszínház előadásának egyik érdekessége, hogy a színésznő gondolatait egy férfi tolmácsolja.

„Jászai Mari, minden korok legjobb Élektrája, Jászai Mari, az összeférhetetlen, Jászai Mari, akinek a munka volt mindene, Jászai Mari, akinek Széchenyi István lett volna mindene (ha megadatik, hogy egy korban éljenek), Jászai Mari, az igazmondó, Jászai Mari, aki folyton hazudott, Jászai Mari, a szárnyaló, Jászai Mari, a szenvedő” – ezekkel a szavakkal jellemzi Jászai Marit és az előadást Sediánszky Nóra dramaturg.

A Jászai Mari című monodrámát a színésznő naplói, levelei és egyéb írásai alapján írta Sediánszky Nóra. A rendezés, a díszlet és az előadás pedig Menszátor Héresz Attila munkája, ő tolmácsolja a „gigászi primadonna” gondolatait. A darabot már ötödik éve játsszák sikerrel, 2008-ban díjazták a Deszka Fesztiválon és a Fringe Fesztiválon is.hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása