Százhúszezren látogattak el a völgybe

Makrai Sonja, 2012. augusztus 6., hétfő 17:58, frissítve: szerda 14:35
Bezárta kapuit a Művészetek Völgye. Kapolcson és Taliándörögdön összesen 29 helyszínen 800 programot tartottak 1500 fellépő részvételével. A rendezvényekre a becslések szerint mintegy 120 ezren látogattak el.

Véget ért a 22. Művészetek Völgye – július 27-étől augusztus 5-éig Kapolcson és Taliándörögdön összesen 29 helyszínen 800 programra került sor 1500 fellépő közreműködésével. A rendezvényekre a becslések szerint mintegy 120 ezren látogattak el. A tíz nap alatt 160 árus és 60 ideiglenes vendéglátó, 110 völgymunkás, valamint 400 önkéntes szolgálta a fesztiválozókat. A völgyvendégek idén összesen 250 liter vért adtak. A Művészetek Völgye hivatalos honlapjának 110 ezer egyéni látogatója volt, 320 ezer oldalt töltöttek le. A legnépszerűbb közösségi portálon az elmúlt két hét alatt napi 18 ezer látogatót regisztráltak.

Forgatag a völgyben

Fotó: Művészetek Völgye

A szervezőknek idén jelentősen csökkentett költségvetésből, 81 millió forintból kellett gazdálkodniuk. A hét falu helyett idén hivatalosan kettő – Kapolcs és Taliándörögd – várta a völgyjárókat, de önerőből végül Vigántpetend is csatlakozott.

Márta István fesztiváligazgató és csapata visszakanyarodott a völgyfesztivál eredeti koncepciójához: a helyi portákon, udvarokban zajlottak a programok, amelyekre óriási volt az érdeklődés. A Kaláka-udvar (itt például 150 előadó lépett fel, s a versműhelyben a tíz nap alatt 180 új vers született), a Palya-udvar és Hobo tíznapos monstre koncertsorozata egyaránt nagy sikert aratott, de sokszor telt meg a blueszenekarokat felvonultató Blue Spot Café udvara is. Sokakat vonzott a historikus zenei minifesztivál, a Muharay Hagyományőrző Szövetség fellépései, a zöldprogramok, a mintegy 50 kiállítás, az Írószövetség Király-udvarban szervezett programjai, a Kobuci kert koncertjei, a Református udvar, az Ősök Háza, a Kaposvári Egyetem Művészeti Kar hallgatóinak fellépései. Sokan szerettek megpihenni  Orsós János bácsi udvarán, ahol Színek a cigány kultúrából címmel, a helyi roma kultúra értékeit mutatta be.

A Művészetek völgyéről szóló beszámolónkat itt olvashatják.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása