Megvehető Frank Sinatra kéjlakja

Grund

2012. augusztus 2., csütörtök 11:55, frissítve: csütörtök 13:58

Százmillió dolláros rekordáron kínálnak megvételre egy 72. emeleti körpanorámás manhattani teraszlakást New Yorkban. Frank Sinatra egykori, ugyancsak manhattani "kéjlakja" ugyanakkor már 7,7 millió dollárt megvehető.

A City Spire nevű felhőkarcoló három legfelső emeletét elfoglaló, 750 négyzetméteres lakás további 280 négyzetmétert elfoglaló körteraszáról teljes, 360 fokos körpanoráma nyílik az amerikai metropoliszra.

A Central parktól nyugatra, az 56. utcában fekvő szuperingatlant Robert De Niro filmsztár fia, Raphael árusítja a Prudential Douglas Elliman ügynökség megbízásából. Ha sikerül a kért áron vevőt találni a kilenc fürdőszobás lakásra, ez lesz minden idők legdrágábban eladott New York-i lakása. Az eddigi rekordot egy másik, ugyancsak a Central parkra néző manhattani lakás tartja 88 millió dollárral.

A New York legmagasabban fekvő teraszával rendelkező, a francia királyok és a római császárok stílusában berendezett lakást a City Spire felhőkarcoló gyöngyszemeként dicséri honlapján az ingatlanügynökség.

Jelenlegi tulajdonosa, Steven Klarr ingatlanfejlesztő 1993-ban 4,5 millió dolláros potom áron jutott a most 100 millióért kínált lakásért, igaz, a vásárlás után további 5 millió dollárt költött a berendezésére.

Sokkal kevesebbet, „mindössze” 7,7 millió dollárt kérnek egy másik manhattani lakásért, amely arról híres, hogy egykor Frank Sinatra énekes lakott benne és világra szóló partikat rendezett ott olyan hírességek részvételével, mint Marilyn Monroe, Andy Warhol vagy John F. Kennedy.

Az Upper East Side negyedben két szinten (22. és 23. emeleten) közel 300 négyzetmétert elfoglaló négyszobás lakást, amelynek 185 négyzetméteres teraszáról ugyancsak pazar kilátás nyílik New Yorkra, egykor „csillogó égi barlangként” festette le Andy Warhol pop-art művész.

A legendás énekes 1960-tól több mint egy évtizeden át birtokolta a lakást. 1972-ben 4,5 millió dollárért saját háziorvosának, Denton Coxnak adta el, aki nagyszabású átalakításokat hajtott végre, egyebek közt a fő hálószobává alakította át a „bálterem” egy részét.

Forrás: MTI