Szerdán érdemes Moszkvába menni

TK, 2012. április 18., szerda 09:42
Az orosz történelmi és kulturális örökség napján ingyenesen látogathatók és hosszabb ideig tartanak nyitva a moszkvai múzeumok. Szerdán több mint ezer program közül válogathatnak a 322 múzeumban, képtárban az orosz főváros lakói és az oda érkezők.

Az idén tizenkét újabb intézmény csatlakozott az akcióhoz, közöttük az ikonmúzeum, a kriminalisztikai és a bútorgyűjtemény. Kinyitja kapuit a látogatók előtt a kormány épülete, és ingyenesen tekinthetik meg az érdeklődők a történelmi Kremlt is. A híres elnöki díszőrség kivételesen szintén felvonul a történelmi és kulturális örökség napján, egyébként szombatonként parádézik a Kreml udvarán.

Szergej Kapkov, az orosz főváros kulturális osztályának vezetője elmondta, hogy tavaly ilyenkor harmincezren választották a Kreml megtekintését, és összesen 1,2 millióan látogattak el a különböző a rendezvényekre.

Ebben az évben a műemlék épületekben lévő nagykövetségek, így a francia, a dán, a ciprusi diplomáciai képviseletek is megnyitják kapuikat a látogatók előtt Moszkvában.

A történelmi és kulturális örökség napi akció további különlegessége, hogy ezen a napon, április 18-án 18 órakor az orosz kulturális élet 18 híressége mutatja be Moszkva történelmi nevezetességeit.

A sztár idegenvezetőkkel nemcsak a belváros érdekességeit, hanem a Vörös Október csokoládégyárat és a Zil-gyárat is megnézhetik az érdeklődők.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása