Szócska: Tudtuk, hogy ez a probléma közelít + Videó

PR, 2012. május 21., hétfő 21:45, frissítve: kedd 09:55
A regisztrációs kötelezettségnek eleget kellett tenni, de az abortusztabletta nem kerül alkalmazásra, az erről szóló döntés ugyanis állami hatáskör – jelentette ki Szócska Miklós államtitkár a Hír Televízió Rájátszás című műsorában annak kapcsán, hogy egy uniós előírásnak eleget téve hazánkban regisztrálták a tablettát.

Szócska Miklós hétfőn a parlamentben jelentette be, hogy az abortusztabletta nem lesz alkalmazható hazánkban.

A Magyar Nemzet hétfői számában azt írta, hogy tüntetést szervez az abortusztabletta bevezetése ellen az Alfa Szövetség. A szerről a szülész-nőgyógyászok véleménye nem egyöntetű.

Az abortusztabletta május 17-i regisztrációjával kapcsolatban hangsúlyozta: a minden uniós tagállamra kötelező gyógyszerkódex értelmében volt szükség az abortusztabletta regisztrációjára, de ez nem jelenti azt, hogy bevezetik a tablettát. Mint mondta: ebben az esetben az engedélyezési folyamat első lépése történt meg. A gyógyszer egy hosszú folyamat végén lenne használható, de „nem kerül alkalmazásra”, mivel ennek eldöntése már tagállami hatáskör – ismertette.

„Tudtuk, hogy ez a probléma közelít” – fogalmazott az államtitkár, hozzátéve, hogy az abortusztabletta körül komoly szakmai vita folyik. Hazánkban a magzati élet védelmével kapcsolatos szabályozás nem fog változni – emelte ki, hangsúlyozva azt is, hogy mindent megtesznek azért, hogy megvédjék a magyar nőket. Szócska Miklós szerint piaci elemzések játszhattak szerepet abban, hogy a holland képviselettel rendelkező indiai cég hazánkat is megcélozta termékével.

Forrás: Hír TV
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 2 db

A hozzászólások mutatása