Szólóalbumon dolgozott Kurt Cobain?

Grund

2012. április 17., kedd 13:55

Saját szólóalbumán dolgozott a Nirvana együttes frontembere, mielőtt 1994 áprilisában önkezűleg végett vetett az életének – fedte fel egy televíziós interjúban a Cobain felesége által alapított Hole rockbanda korábbi gitárosa.

Eric Erlandson az amerikai Fuse zenecsatornának nyilatkozva árulta el, hogy Cobain különböző emberekkel dolgozott együtt a készülő lemezén, a szerzeményei pedig még a korábbi munkáit is felülmúlták. „Ez lett volna az ő Fehér Albuma” – utalt a Beatles 1968-ban megjelent lemezének becenevére.

„Nagyon izgatottá tett néhány anyag, amelyeken akkor dolgozott, és igazán szerettem volna látni, ahogy élőben eljátssza őket” – mesélte a zenész. A Courtney Love által alapított Hole egykori gitárosa a múlt héten nyilatkozott a zenecsatornának, miután piacra dobta a Cobainnel való kapcsolatát bemutató Letters to Kurt (Levelek Kurtnek) című könyvét.

Erlandson szerint lehetséges, hogy Cobain demófelvételeiből is megjelenik egy album. „Mindössze annyit tudok, hogy valaki elkezdte egybegyűjteni az anyagokat, de remélem, hogy összejön valami” – mondta.

A Nirvana együttes legendás frontembere 27 évesen vetett véget az életének.

Forrás: MTI