Szombathelyen is ingyenes a wifi

NT

2011. december 2., péntek 18:50

Szombathelyen is ingyenes vezeték nélküli internetes elérést biztosít utasainak a GYSEV Zrt. – közölte a vasúttársaság az MTI-vel.

Októberben vették át a megyeszékhely állomásának üzemeltetését, a szükséges technikai előkészületek után decembertől már Szombathelyen is térítésmentesen érhetik el az utasok a wifi-hálózatot a vasútállomás területén – tájékoztatott Rázó László sajtószóvivő.

A GYSEV az országban elsőként biztosított szabadon elérhető internet-szolgáltatást: idén márciustól 17 vasúti személykocsiban már ingyen internetezhet az utazóközönség a Budapest és Sopron között közlekedő intercityken. A vasúttársaság folytatta a fejlesztéseket: idén nyártól a soproni, valamint a csornai vasútállomáson is bevezették az ingyenes wifi-szolgáltatást.

Október elsejétől az eddigi szakaszok mellett 214 km vasúti pálya, valamint az ehhez kötődő állomásépületek üzemeltetését vette át a GYSEV a MÁV-tól. Az új állomások közül egyértelműen Szombathelyen van a legnagyobb utasforgalom. A GYSEV ezért döntött úgy: Sopron és Csorna után Szombathelyen is biztosítja az ingyenes internet-szolgáltatást. „A GYSEV Zrt. egyik legfontosabb célja, hogy minél több utazó válassza az autók helyett a közösségi közlekedést. Ez csak úgy lehetséges, ha minőségi szolgáltatást nyújtunk. Egy ilyen szolgáltatás az ingyenes internet, ezért tartottuk fontosnak, hogy még idén legyen térítésmentes wifi a szombathelyi állomáson is” – idézi a közlemény Ungvári Csaba vezérigazgató-helyettes szavait.

Az ingyenes internet-szolgáltatásra Sopronban, Csornán és néhány napon belül már Szombathelyen is matricák hívják fel az utazók figyelmét – közölte Rázó László.

Forrás: MTI