Sztárépítész tervez galériát

Grund, 2012. június 14., csütörtök 17:15, frissítve: csütörtök 17:42
Újabb galériát nyit Párizsban, ezúttal az ipari létesítményeiről ismert Bourget külső városnegyedben Larry Gagosian, a műkincspiac egyik legismertebb alakja, akinek új kiállítóhelyét Jean Nouvel, a világhírű építész tervezi.

Gagosian a világ műkincspiacának szinte valamennyi fontos helyszínén jelen van, a francia fővárosban a Champs-Élysées közelében már működtet egy galériát.

Legújabb kiállítóhelye egy 1950-es években felhúzott ipari épületben kap helyet 1650 négyzetméteren. Az épület közelében leszállópályák vannak magángépek részére, üzletemberek repülői gyakran landolnak arrafelé, Gagosian reményei szerint magángyűjtők is kapnak majd a lehetőségen.

A galériát a 2008-ban a német könyvszakma békedíjával kitüntetett Anselm Kiefer német művész festményeiből és szobraiból szervezett tárlattal avatják fel 2012 őszén.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása