Szupermodell a velencei zsűriben

Grund, 2012. július 15., 13:15, frissítve: 13:17
Laetitia Casta egykori szupermodell, César-díjra jelölt francia színésznő is tagja lesz az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztivál játékfilmes zsűrijének, amelyben Michael Mann rendező elnököl.

A testületben a 69. Mostra szervezőinek pénteki bejelentése szerint helyet kap Marina Abramovic szerb művésznő, Samantha Norton brit színésznő, Ursula Maier francia–svájci rendező, olasz kollégája, a rendezés mellett forgatókönyvíróként is tevékenykedő Matteo Garrone, Ari Folman izraeli rendező, forgatókönyvíró, zeneszerző, illetve Pablo Trapero argentin producer, rendező, vágó és Peter Chan (Peter Chan Ho-sun) hongkongi származású producer.

A világ legrégebbi filmfesztiválját augusztus 29. és szeptember 8. között rendezik meg, a zsűri ítéli oda többek közt a legjobb filmnek járó Arany Oroszlán-díjat, továbbá a legjobb színésznek és színésznőnek járó Volpi-kupát. A mustra idén új művészeti vezetőt kapott Alberto Barbera személyében.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása