Távgyógyítást is bevezetnek

BL

2011. december 6., kedd 15:51

Felújították a Dorog és kistérsége lakóit ellátó szakrendelőt, valamint a beruházás keretében digitális röntgenkészüléket szereztek be, amely lehetőséget ad a távgyógyászati szolgáltatás bevezetésére – tájékoztatott a város polgármestere.

Tittmann János (MSZP) hozzátette: az 1963-ban épült rendelő, tüdőgondozó és röntgenvizsgáló korszerűsítésére a kistérség csaknem 300 millió forintos uniós támogatást nyert el, és ahhoz 60 millió forintos önrésszel járult hozzá.

A felújítás során a szakrendelőt akadálymentessé tették, a lapos tetőt beépítették, az épületet szigetelték, a közműhálózatokat kicserélték. A másik két helyszínen szintén megtörtént az akadálymentesítés. Az épületek homlokzatát ugyanolyan színekkel újították fel, mint a 2005-ben átadott Szent Borbála-szakkórházat, így egységes, harmonikus külsőt kaptak Dorog egészségügyi intézményei.

A digitális röntgenkészülék rendszerbe állításával a felvételeket forgatni, nagyítani és árnyékolni lehet, illetve az interneten azokat egy adott terület specialistájához lehet továbbítani a pontosabb diagnózis érdekében. A rendelő Dorog és a vonzáskörzetébe tartozó kisebb települések lakosságának, körülbelül ötvenezer embernek nyújt teljes körű járóbeteg-szakellátást, gondozást és szűrővizsgálati lehetőségeket – mondta el a polgármester.

Forrás: MTI