Több pénzt kapnak a magyar fesztiválok

Tölgyesi, 2012. május 4., péntek 15:43, frissítve: péntek 17:22
A Nemzeti Kulturális Alap 772 millió forintot osztott szét a kiemelkedő kulturális értékkel bíró fesztiválok között.

A Kulturális Fesztiválok Kollégiumának 590 millió forintos keretét 182 millió forinttal emelték meg a jövő évi keret terhére, így a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) 772 millió forintot osztott szét a kiemelkedő kulturális értékkel bíró fesztiválok között − jelentette be sajtótájékoztatón L. Simon László.

Az NKA bizottságának elnöke elmondta: 145 fesztivál pályázott több mint 2,3 milliárd forintra. Az NKA kollégiuma 77 pályázatot fogadott el, támogatást kap többek között a Budapesti Őszi Fesztivál, a Bartók+Verdi Miskolci Nemzetközi Opera Fesztivál, a Zempléni Fesztivál, a pécsi POSZT és az Ördögkatlan Fesztivál.

Az Építőművészet és Örökségvédelem Kollégiuma 40 millió forint többletforráshoz jutott. Ebből az összegből restaurálják a fábiánházi, a leveleki és az aranyosapáti görög katolikus templomok ikonosztázionjait, oltárait Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Mindez az NKA és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárságának közös programjának eredménye, amely a kis falvak turisztikailag és kulturális szempontból is fontos értékeinek megmentését tűzte ki célul.

Az egyházi örökség ápolására, megőrzésére, az épített egyházi örökségek, múzeumok, levéltárak, kulturális intézmények védelmére 2010-ben 48 pályázatra több mint 38 millió, 2011-ben 59 pályázatra mintegy 59 millió forintot ítélt meg az NKA.

hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása