Új Dallas-epizódok: Jockey is visszatér

Grund

2012. június 11., hétfő 15:59, frissítve: hétfő 16:07

Amerika legszívtelenebb és legintrikusabb családja ismét a képernyőn: húszéves szünet után újraindul a Dallas-sorozat.

Az új részeket a TNT kábelcsatorna rendelte meg, s az Egyesült Államokban a nézők találkozhatnak a Ewing család jól ismert tagjaival is. A szerdán képernyőre kerülő szériában, az új Dallas már ezernyi szálal kötődik a 21. századhoz.

A sorozat alkotója, Cynthia Cidre tekintettel volt a több mint tíz évig futó, 1991-ben befejezett, kultsorozattá vált Dallas hagyományaira – megtartotta például a sorozat beivódott főcímzenéjét és a jellegzetes, háromosztatú képernyőt, ugyanakkor a mai gyorsan pörgő sorozatokhoz igazodva a forgatókönyv jóval akciódúsabb lett. íme az új előzetes:


Az új szériát máris a világ 32 országába adták el, miközben a régi évadok még mindig számos ország tévécsatornáin – így Magyarországon is – javában futnak.

Már korábban is megírtuk, hogy a gátlástalan és arrogáns Jockey Ewing (Larry Hagmanről szóló korábbi cikkünk itt) texasi olajmágnás szerepében a nyolcvanesztendős Larry Hagman tér vissza, öccsét, Bobbyt ismét Patrick Duffy alakítja, immár 63 évesen, és Linda Gray is feltűnik Jockey volt felesége, a Samanthaként megismert Sue Ellen szerepében. A szereposztásban szóhoz jutnak a legifjabb Ewing generáció tagjai is. Az eredeti szereposztásból a legfeltűnőbb Pamela Ewing hiánya. Ám Cidre kijelentette, hogy a Dallasban minden megtörténhet, így az 1987-ben halálos betegség indokával eltávolított Pamela előtt is nyitva áll az ajtó.

A sorozatban Dallas városára is fontos szerep hárul: mint az alkotók korábban elmondták, a klasszikus dallasi helyszíneken kívül mindazt a változást is bemutatják, amelyen a város az elmúlt húsz év alatt átesett.

Forrás: MTI