Videoklip az Eurovíziós Dalfesztivál győztesétől

Grund

2012. július 6., péntek 14:15, frissítve: péntek 14:28

Elkészítette hivatalos videoklipjét az idei európai dalfesztiválon győztes dalához Loreen svéd énekesnő: a Euphoria című szám már több mint félmilliós eladást ért el a nemzetközi piacon és vezette több ország slágerlistáját.

A videót Marcus Söderlund rendezte, aki korábban dolgozott már az XX-szel, Lissie-vel vagy a Miike Snow-val is. A klip a Stockholmhoz közeli erdőben játszódik, ahol Loreen könnyedén kel át mind a négy évszakon, különböző csodás természeti elemekkel körülvéve – tájékoztatott az énekes kiadója, a Warner pénteken.

Loreen május 26-án győzött az Euphoriával az 57. Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében Bakuban: az előadó minden idők második legmagasabb pontszámával nyerte meg a versenyt, miközben Európa-szerte mintegy 120 millió televíziónéző követte nyomon a versenyt.


Az énekesnő jelenleg stúdióalbumán dolgozik, a Euphoria ugyanakkor már letölthető önálló dalként, valamint elektronikus kislemezként, amely tartalmazza a dal eredeti verzióját, az instrumentális változatot, illetve Carli, a 7th Heaven és WaWa remixeit is. A 28 éves, marokkói berber származású Loreen (született Lorina Zineb Noka Talhaoui) 2004-ben egy svédországi televíziós tehetségkutatón tűnt fel. Az Eurovíziós Dalfesztivál történetében idén immár ötödször született svéd győzelem, az elsőt 1974-ban a később világhírűvé vált ABBA együttes aratta Waterloo című dalával.