Visszaadja Oroszország az Esterházy-könyvtárat

BL, 2012. május 2., szerda 06:17, frissítve: szerda 08:41
Az orosz kormány várhatóan szerdán dönt arról, hogy kormányközi megállapodást ír alá Ausztriával az Esterházy-család gyűjteményéből származó csaknem ezer – pontosan 977 – könyv visszaszolgáltatásáról.

A hercegi család könyvgyűjteményéből XV–XVII. századi remekek kerültek az egykori Szovjetunióba a világháború végén, 1945-ben.

Az orosz kormány elé kerülő előterjesztés szerint – amely támogatja a magánkönyvtár visszaadását Ausztriának, az erről szóló kormányközi megállapodás aláírását – a visszaszolgáltatásra kerülő gyűjteményből 954 könyvet jelenleg a Rudomino nevét viselő világirodalmi állami könyvtárában őriztek, további 23 könyvet az orosz történeti közkönyvtárban – jelentette  szerdán a RIA Novosztyi hírügynökség.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása