Visszatér a halottnak hitt dzsesszzenész + Videó

LM, 2012. május 25., péntek 11:47
Visszatérésén dolgozik a halottnak hitt amerikai dzsesszzenész; Giuseppi Logan egykor ünnepelt csillag volt, aztán 36 évre eltűnt, még halottnak is nyilvánították, majd egy New York-i parkban zenélve ismerték fel a műfaj jó ismerői.

A most 76 éves Logan a Tompkins Square Parkban ismerték fel három évvel ezelőtt. Jelenleg visszatérésén munkálkodik: az ősz szakállú dzsesszzenészt a Mad King Edmund együttes segíti vissza a színpadra a Giuseppe Logan Project révén.

A zenész az 1960-as években kezdte pályafutását, elkönyvelhetett néhány szép sikert lemezeivel, de újra és újra meggyűlt a baja a kábítószerekkel – idézte fel a The New York Times című lapnak adott interjújában. Elvesztette mindenét, beleértve a családját, pénzét és felkéréseit. Többször elterelésen vett részt, sokáig a Virginia állambeli Norfolk utcáin tengette életét, majd visszatért New Yorkba.

A nagyvárosban padokon vagy hajléktalanotthonokban aludt, napközben viszont szenvedélyének hódolva dzsesszt játszott a nagyváros parkjaiban.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása