VOLT-fólió díjat kapott az On the Spot stábja

Son

2012. augusztus 5., vasárnap 20:05

A 20. Sziget Fesztivál nyitó rendezvényén, a Magyar Dal Napján több tízezer ember előtt adták át a VOLTFolió Kulturális Médiadíjakat. Televíziós műsor kategóriában az On The Spot készítőit, Cseke Esztert és S. Takács Andrást díjazták.

A 20. Sziget Fesztivál nyitó rendezvényén, a Magyar Dal Napján adták át a VOLTFolió Kulturális Médiadíjakat. A szervezők felkérése alapján közel félezer zenész, alkotó, közéleti személyiség döntése révén született meg a jelöltek névsora 12 kategóriában, amelyekre interneten keresztül szavazhatott a közönség.

A televíziós műsor kategóriában az On The Spot készítői, Cseke Eszter és S. Takács András nyerték el a címet. A fiatal riporterekmMunkáját korábban is díjazták, a Prima Junior, az Év Médiaszemélyisége elismerés mellett az Európa Tanács sajtódíját is elnyerték tavaly Strasbourgban.

 A kétfős stáb negyedik éve járja a világot két kiskamerával, stáb nélkül. Filmeztek már inkognitóban, ellenzéki politikusokkal Iránban, a francia idegenlégió dél-amerikai kiképzőbázisán, mauritániai hizlalótáborokban, az egyiptomi forradalom kellős közepén vagy éppen Dél-Afrika gettóiba költöztek be. Idén tavasszal pedig a világ legeldugottabb törzseihez kalauzolták el a nézőket, az etiópiai Omo-völgyétől az indonéziai Pápuáig, hogy bemutassák, miképpen gondolkodnak az életről és a körülöttük levő világról.

A két dokumentarista jelenleg is külföldön forgat, a díjat a műsor line producere, Gál Krisztián és a műsor vágója, Pap Levente vette át a Szigeten.