YouTube-ról is nézhetjük a Sziget Fesztivált

tt

2012. augusztus 2., csütörtök 07:30, frissítve: csütörtök 10:11

Élőben közvetíti a jubileumi, 20. Szigetet a világ legnagyobb videómegosztó portálja, a YouTube, így a világ bármely pontján, akár mobiltelefonról is követhető lesz az esemény – közölte a Google Magyarország csütörtökön.

Az élő közvetítés a fesztivál első napján, augusztus 8-án indul a fesztivál hivatalos YouTube-csatornáján. A Nagyszínpad, az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad műsorából összeállított élő közvetítés a fesztivál végéig mindennap délután 3 órától késő éjszakáig lesz látható – közölték, hozzátéve hogy a koncertek legjobb pillanatai a fesztivál után további három hónapig megtekinthetők lesznek.

A közlemény idézi Gerendai Károlyt, a Sziget Fesztivál alapító–főszervezőjét, aki azt mondta, mára hivatalosan is Európa legjobb nagyfesztiválja lett a Sziget, az élő közvetítés pedig jó alkalmat ad arra, hogy akik nem tudnak személyesen jelen lenni, azok nyomon követhessék a színpadok programját a világ minden tájáról. A YouTube a világ legrangosabb fesztiváljait rendszeresen közvetíti, az internetezők legutoljára a belga Tomorrowlandet, a spanyol Sonart és az amerikai Coachellát követhették élőben a neten. A videómegosztó Magyarországra optimalizált verziója mintegy fél éve indult el.

A Sziget Fesztivál 1993-ban indult, Diáksziget néven, és 43 ezer vendég látogatta. Az elmúlt két évtizedben a Sziget Európa egyik legnagyobb és legkedveltebb fesztiváljává vált, amelyen majd 400 ezer látogató vesz részt az egy hét alatt.

Forrás: MTI