Zumbarekord dőlt meg Miskolcon

Grund

2012. június 10., vasárnap 15:55

A magyar zumba és közös tánc rekordja is megdőlt Miskolcon a vasárnap közzétett eredmény szerint: a helyi sportcsarnok előtti téren mintegy 1700-an mozogtak, táncoltak együtt a 30 fokos melegben.

A rekorddöntésben egy miskolci kereskedelmi rádió hallgatói, a helyi zumbások, valamint a latin ritmusokra épülő fitneszprogram ismert hazai és külföldi trénerei, kedvelői vettek részt szombaton.

Tóth-Szántai József, a Rádió M ügyvezetője vasárnap, a rekordszámítást követően elmondta: 1776-an regisztráltak a rendezvényre, a jegyzőkönyvben pedig – ötvenfős pontossággal – 1650 fő szerepel. Ezzel hivatalosan is két magyar rekord dőlt meg: az egyik a magyar zumba rekordja, amelyet korábban 800 fővel tartottak, a másik a magyar közös táncrekord, amit Baja tartott, ahol két évvel ezelőtt 1597-en táncoltak egyszerre. A világrekorder egy ausztrál város, ahol 3105-en zumbáztak a közelmúltban.


A rekordkísérletben olyan kedvelt hazai és külföldi zumbások vettek részt többek között, mint Samuel Salazar az Egyesült Államokból, Jorge Proano Kolumbiából, illetve a miskolci Major Anita, Grundmann Béla, a Zumba Hungary vezetője, Vieira Lívia, Magyarország első Zumba oktatója, és Szlovákiából Veres Csótó Rita is.

Forrás: MTI