Az "alkalmazkodni képtelen" Lakatos család miatt kezdett lövöldözni?

BL

2012. június 25., hétfő 14:10

Sorozatos munkahelyi kudarcokból származó frusztráció lehetett a kiváltó oka a múlt hétvégi, Ógyallán történt hármas gyilkosságnak – adta hírül meg nem nevezett bírósági forrásra hivatkozva az Új Szó szlovákiai magyar napilap hétfőn.

„Azon a reggelen arra ébredtem, hogy nem bírom tovább, rendet kell teremtenem köztük” – közölte a férfi a vizsgálati szerveknek tett vallomása egy részletét a napilap, amely úgy tudja: Juhász Milán nehezen viselte, hogy nem tudta megfékezni az „alkalmazkodni képtelen” Lakatos családot, amelynek három tagját lelőtte, kettejüket pedig megsebesítette. A rendőröknek az utóbbi hónapokban 13-szor kellett kiszállniuk a népes roma családhoz. A városi rendőr ezért – amikor nem bírta tovább – saját kezébe vette az „igazságszolgáltatást”.

A rendőrség hivatalos álláspontja szerint a gyilkosságok elkövetésének motívuma továbbra sem tisztázott, ugyanakkor Tibor Gašpar országos rendőrfőkapitány megerősítette, hogy a lehetséges indítékok között azt is vizsgálják, hogy a férfi frusztráltsága miatt elkeseredett dühében gyilkolt.

A jelenleg vizsgálati fogságban lévő városi rendőr ellen előre kitervelt gyilkosságok és illegális fegyvertartás miatt indult eljárás. A hatályos szlovákiai törvények szerint ennek alapján 25 évig vagy akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is ítélhetik.

Az országos főkapitány korábban azt közölte: elmeorvos is megvizsgálja majd a gyanúsítottat, megállapítandó, hogy beszámítható volt-e tettének elkövetésekor. A Hír TV információi szerint egyébként engedély nélkül tartott fegyverrel gyilkolt. Tettének elkövetése után a szomszédos utcába ment, a helyi polgármester házához, ahol a lépcsőn ülve várta be a rendőröket. Érkezésük után előbb öngyilkossággal fenyegetőzött, majd kétórás egyezkedés után megadta magát.

Forrás: MTI, MNO