Kolozsváron sikerült az, ami Nagyváradon 16 év után nem

KA, 2012. június 22., péntek 18:31
Kolozsváron és Marosvásárhelyen megválasztották a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által jelölt magyar alpolgármestert, Nagyváradon az RMDSZ-nek nem sikerült megszereznie a tisztséget.

Kolozsváron Horváth Annát, az RMDSZ önkormányzati főosztályát vezető főtitkárhelyettesét, Marosvásárhelyen Józsa Tibort, a városháza közterület-fenntartó osztályának a korábbi igazgatóját választották alpolgármesternek. Az RMDSZ Kolozsváron az ellenzékkel, Marosvásárhelyen a kormányoldallal szövetkezve alakította ki a többséget az önkormányzati testületben. Nagyváradon 16 év után most először nem sikerült a szövetségnek alpolgármesteri tisztséget szereznie.

Mint arról az MNO korábban beszámolt, a romániai önkormányzati választások eredményeinek hivatalos kihirdetése után a Romániai Magyar Demokrata Szövetség politikai egyezségekkel próbált alpolgármesteri tisztségeket szerezni Erdély és Partium nagyvárosaiban, illetve tanácselnök-helyettesi tisztségekhez jutni Erdély megannyi megyéjében.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - 1 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása