Kovács: „Ez egy nulla”

TK

2012. április 30., hétfő 14:19

Éles hangon bírálta hétfőn az RMDSZ főtitkára és választási kampányfőnöke az ellenzéki magyar pártoknak az RMDSZ-t célba vevő kommunikációját, leszögezve: az RMDSZ az eredményeivel győzi meg a választókat.

Kovács Péter az Erdélyi Magyar Televízióban úgy értékelte, az RMDSZ ellenében létrejött magyar pártok tevékenység és eredmények hiányában nem tesznek mást, csak az RMDSZ-ről beszélnek, és alap nélküli vádaskodásokkal próbálnak az újságok címoldalára kerülni. A főtitkár szerint a Magyar Polgári Párt „egyszemélyes párttá” zsugorodott. „Szász Jenőnek öt éve volt, hogy bebizonyítsa, mit jelent a választás szabadsága, de belebukott, elvtársai elpártoltak tőle. A felmérések azt mutatják, hogy Szász Jenő a pártjával együtt el fog tűnni a politika süllyesztőjében” – jelentette ki az RMDSZ főtitkára.

Kovács Péter szerint az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) tevékenysége is az RMDSZ bírálatában merül ki. „Ha megvan a Sapientia akkreditációja, akkor miért csak most, ha van magyar kar a MOGYÉ-n, (a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen), akkor miért van angol is, ha vannak nyelvi jogok, akkor miért csak ennyi, ha van kulturális autonómia tanács, akkor ez azt jelenti, hogy feladtuk az autonómiát” – sorolta a főtitkár az EMNP közleményeiben megfogalmazott bírálatokat. „Üres lózungok, üres kommunikáció, 22 éves politikai eredménytelenség áll szemben az RMDSZ által nyújtott tartalommal, eredményekkel” – sommázott Kovács Péter.

A kampányfőnök elmondta, vetélytársaival szemben az RMDSZ az országos és helyi szinten elért konkrét eredményeivel kívánja meggyőzni a választókat. „A kampányunk arról szól, hogy nem elég hinni Erdélyben, Erdélyért dolgozni is kell” – utalt a főtitkár az EMNP Hiszünk Erdélyben! választási jelszavára. „Új leaszfaltozott utakkal, magyar iskolákkal, felújított templomokkal, vagy akár fontos szimbolikus eredményekkel, például a MOGYE magyar karával, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem akkreditációjának megszerzésével, a kolozsvári Mátyás szobor felújításával jövünk a választók elé. Ezeket egészítjük ki a helyi szinten elért eredményekkel” – jelentette ki Kovács Péter.

A főtitkár szerint az ellenzéki magyar pártok nem hoztak megújulást az erdélyi magyar politikába. „Ezek az emberek már 22 éve szerepelnek a politikában, ez a sokadik nekirugaszkodásuk, hogy elérjék a céljukat: a hatalmat. A Tőkés-párt öttagú elnökségéből három személy 89-ben kezdte a politikát. Tőkés László hoz megújulást az erdélyi magyar politikai életbe? Az a Toró T. Tibor hoz megújulást, aki két parlamenti képviselői mandátum után úgy fejezte be a munkáját, hogy Temes megye magyarsága parlamenti képviselet nélkül maradt?” – tette fel a kérdést Kovács Péter.

A főtitkár azzal példázta, hogy „milyen mélyre süllyedt” az EMNP, hogy annak elnöke, Toró T. Tibor bizonyítékok nélkül vádolta az RMDSZ-t megfélemlítő politikával. „Ha arról szólna ez a párt, amit mond magáról, akkor azt is mondhatnám, hogy talán van létjogosultsága, de ez a párt nem szól semmiről: ez egy nulla” – fogalmazott Kovács Péter az Erdélyi Magyar Televíziónak adott interjúban.

Forrás: MTI