Megvan az óbecsei fiú gyilkosa?

2013. március 20., szerda 21:17, frissítve: szerda 21:33

Szerbiai hírportálok szerint az újvidéki rendőrség őrizetbe vett egy 14 éves fiatalembert szerdán a vajdasági Óbecsén, akit a vasárnap virradóra holtan talált 17 éves óbecsei fiú, B. Ervin meggyilkolásával gyanúsítanak.

A vajdasági Magyar Szó internetes kiadásában a Beta hírügynökségre hivatkozva azt írta, hogy a gyanúsítottat a hatóságok szerdán délután kihallgatták. A szerb nyelvű Blic online úgy tudja, hogy a rendőrség információi szerint a két fiatal a tragédiát megelőző éjszakán együtt volt egy kocsmában, s mindketten ittasak voltak. A boncolási jegyzőkönyv szerint a szombaton éjjel eszméletlenre vert óbecsei fiú halálát fulladás okozta, miután támadói arccal egy pocsolyában fekve hagyták az utcán – írta korábban a VajdaságMa délvidéki hírportál.

A VajdaságMa nem hivatalos információkra hivatkozva korábban azt közölte, hogy feltehetőleg négy, 30-40 év körüli péterrévei lakos verte agyon a fiatalt. A tettesek állítólag az áldozat barátnőjének a rokonai, akik ellenezték, hogy a lány hozzámenjen a fiúhoz. Sok helyi lakos írta a közösségi portálokon, hogy nem etnikai gyűlölködés volt a gyilkosság oka, és kérték a médiát, ne terjesszen ilyen híreket – közölte a VajdaságMa. Egy másik cikkében a portál arról is beszámolt, hogy a múlt hét végén Szenttamáson magyarellenes falfirkák jelentek meg.

Forrás: MTI