Mészárlásba kezdett egy rendőr Ógyallán + Képek + Videó

TK

2012. június 16., szombat 14:59, frissítve: szombat 17:18

Három személyt lőtt le egy városi rendőr a felvidéki Ógyallán. A férfi a nyílt utcán kezdett lövöldözni, és öngyilkossággal fenyegetőzött. A rendőrt fél órás tárgyalás után őrizetbe vették. A helyiek elmondása alapján üzleti vita állhat a tragédia hátterében.

A rendőr szolgálati időn kívül érkezett a lakáshoz, melyben két roma család él. Mikor azok kijöttek elé, elkezdett lövöldözni, négyen maradtak a földön. Közülük hárman meghaltak, egy súlyos sérültet pedig kórházba szállítottak. A rendőr később Zemko Margit polgármester házába is megpróbált bejutni, de a tulajdonos nem volt otthon. Ezután barikádozta el magát a kertben, miközben pisztolyát a fejéhez szegezte. A különleges erők is a helyszínre vonultak.

N
Fotó: sme.skA három áldozat mind egy családhoz tartozik, az apa, a fia és az érintett sógora vesztette életét a lövöldözésben. A súlyos sérült pedig egy nő, őt az Aktualne.sk értesülései szerint Komáromba szállították.

Őrizetben az ámokfutó

Az 51 éves, szentpéteri illetőségű férfi fél órás tárgyalás után megadta magát a rendőröknek, és elvezették a helyszínről. A helyieket meglepte az ámokfutás, elmondásuk szerint a rendőr nem viselkedett agresszívan és a legtöbben kedvelték. A férfi korábban Ógyalla mellett Marcelházán is dolgozott, nős, két gyermeke van. A lakását rendőrök védik. A falusiak attól tartanak, hogy a tragédia után elszabadulhatnak az indulatok.

A Hír TV információi szerint a rendőr, egy engedély nélkül tartott fegyverrel végzett áldozataival. Roma származása miatt kizárható az etnikai indíték, a szomszédok információi szerint üzleti vita állhat a gyilkosságok hátterében. Időközben a szlovák belügyminiszter is a helyszínre érkezett.

Fotó: sme.sk
Fotó: sme.skNagyobb térképre váltás

Forrás: BUMM.SK