Ők is eltörölték a halálbüntetést

WL, 2012. április 5., csütörtök 13:45, frissítve: csütörtök 15:16
Connecticut állam szenátorai csütörtökön a halálbüntetés eltörlése mellett döntöttek, így az északkeleti állam az Egyesült Államok ötödik olyan szövetségi állama lett, ahol felhagynak ezzel a gyakorlattal.

A törvénytervezet, amelyet még a szövetségi állam képviselőházának is jóvá kell hagynia, szabadlábra helyezés lehetősége nélküli életfogytiglani elzárással cserélte fel a legsúlyosabb büntetést.

A demokrata párti többségű szenátus 20 igen és 16 nem szavazattal hozta meg döntését. Ha a szintén demokrata párti többségű képviselőház is támogatja a jogszabályt, még Connecticut állam kormányzójának, Dannel Maloynak is alá kell írnia; ő támogatja az intézkedést.

A döntés csak a törvény elfogadása után elítéltekre vonatkozik, így a jelenleg az államban lévő tizenegy halálra ítélt még kivégezhető.

Négy másik amerikai állam – az északi Illinois, a keleti New Jersey, a délnyugati Új-Mexikó és az északkeleti New York – az elmúlt öt évben törölte el a halálbüntetést. Az intézkedés támogatóinak száma egyre nő a nyugati Kaliforniában is.

Forrás: MTI
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása