Sokkoló reklám a verespataki bánya ellen + Videó

Lukács Csaba, 2012. június 16., szombat 12:07, frissítve: szombat 12:55
Megrázó üzenetű reklámot készített a romániai Papaya Advertisingnél egy civil szervezet Mentsük meg Verespatakot címmel a tervezett bányaprojekt elleni tiltakozásként.

Az egyperces fekete-fehér klipet egy elhagyott bányában forgathatták – egyszerű képek annál erősebb üzenettel. Románia vezető színésznője, Maia Morgenstern (ő játszotta Máriát Mel Gibson Passiójában) besétál a képbe, leül egy egyszerű faasztalhoz, és az erős szélben elkezdi levetni magáról arany ékszereit.

Az MNO megírta, hogy Victor Ponta nyelvbotlásnak nevezte egyik miniszterének nyilatkozatát, amelyben Daniel Chiţoiu leszögezte: a projekt megvalósítását már idén elkezdik. Bővebben>>>


– Jó napot! Maia Morgenstern vagyok, és adományozni szeretnék azoknak, akiknek feltétlenül szükségük van aranyra – mondja, és szó szerint kitépi a füleiből az ékszereket. Az utolsó mondat közben elered a vére, a nyakán elindul lefele egy sötét vércsík. „Tessék Uraim, ez az összes aranyam, csak hagyjanak minket békén!” – fejezi be. A kisfilm végén egy felirat látható: „Egy ember többet ér, mint az arany, amit visel. Egy ország is. Verespatakot ismerjék meg az igazságról, és ne az aranyról, amit rejt.”

Nehéz libabőr nélkül végignézni.

Forrás: MNO
hirdetés

Hozzászólások - 3 db

Megtisztelő, ha cikkeinkhez hozzászól, és mi sem természetesebb, mint hogy sokféle vélemény helyet kaphat itt. A valódi vitát bátorítjuk, ugyanakkor a Magyar Nemzethez méltatlanul vaskos, személyeskedő, megbélyegző vagy becsmérlő bejegyzéseket kénytelenek vagyunk eltávolítani. Ha Ön ilyen megjegyzéssel találkozik, kérjük, ne hagyja szó nélkül, mert mostantól tehet ellene! A nyomógomb minden regisztrált és bejelentkezett felhasználónk eszköze arra, hogy soron kívül felhívja moderátoraink figyelmét a sértő bejegyzésekre. A vélemény szabad, a durvaság, a sértegetés nem.

A hozzászólások mutatása