Olimpia, Sziget, szürkemarha

Hegyi Zoltán

Hegyi Zoltán

2012. augusztus 22., szerda 10:19, frissítve: szerda 16:06

Azt azért nem gondoltam volna, hogy lesz olyan barom, aki a Gyurta Daniba is beleköt. Lett. Viszont nem érdemes kolumnákat pazarolni rá, különösen nem hibát tévedésre halmozva, mert a végén még súlya lesz, és röhögni támad kedve.

Arra persze meg lehet kérni, hogy ugorjon bele a Hyde park tavának tizenkilenc fokos vizébe a vadkacsák közé, aztán mutasson valami ügyeset. Én addig is leírom tízszer (tízezerszer nem tudom), hogy Risztov Éva, Risztov Éva, Risztov Éva, Risztov Éva, Risztov Éva, Risztov Éva, Risztov Éva, Risztov Éva, Risztov Éva, Risztov Éva.

 

Risztov Éva bámulatos hajrával aranyérmes a londoni olimpián

Fotó: Europress/AFP

 

Az olimpia ugyanakkor tagadhatatlanul érdekes esemény is, a pekingi alatt meg is fogadtam, hogy nem nézem többé. Pofátlan dopping, csalások, korrupció, az élsport őrületté válása, fel nem fogható századmásodpercek, idióta sportágak, médiamanipulációk, a sportszergyártó multik tobzódása. Aztán mégis. Hiába, a magyarok szeretik a sportot. És ha normális esetben nem is néz másfél millió ember kalapácsvetést vagy vívást a tévében, azért ilyenkor be tud gőzölni egy komplett kocsma.

Gyurta Dániel a dobogó legfelső fokára állhatott

Fotó: Europress/AFP

 

Persze Londonban is történt néhány furcsaság. Például az ecuadori súlyemelőnő konkrétan bepisilt gyakorlat közben. Ez tényleg nagyon durva. Egy nő nekem ne emeljen súlyt, még a cekkert is kiveszem a kezéből a piacon. Vagy a kínai kiscsaj, aki jobbat úszott az utolsó százon, mint a felduzzasztott Phelps, meg a másik csodalény. Ez már tényleg a vicc kategóriája.

A gyengébbik nem?

Fotó: Europress/AFP

 

Lement rendben a Sziget is, de ehhez már tényleg semmi közünk, ez már egy sikeres szórakoztatóipari exportcikk, amihez szívből gratulálunk. Mint a Forma–1 mondjuk, majd lesznek ukrán kurvák is, az árak már most olyanok. Magyar néző már alig van, a magyar zenekarokat egy Isten háta mögötti színpadra paterolták, VIP-tábor van, egy korszak lezárult. Gerendai Károlynak viszont sürgősen fel kellene ajánlani egy vezető pozíciót a magyar gazdaságban, ő már tudja, hogyan lehet a semmiből várat építeni.

A Sziget Fesztivál a külföldi fiatalok paradicsoma

Fotó: Europress/AFP

 

Lehet, hogy húsz év múlva így lesz majd a badacsonytördemici Szürkemarha és szürkebarát fesztivállal is, de egyelőre egy bájos, családbarát esemény. Ahol amit elköltünk, mindig valami közösségi célra megy. Idén éppen egy mozaik felújítására. Magyar falu, kint is van a tábla az elején és a végén.

Fotó: Tóth Tibor