A Hír TV gazdasági hírei

 • Vasárnapi zárva tartás: jön az újabb szigorítás

  2015. március 04., szerda 11:50

  A Hír TV gazdasági hírei: A Metro áruházlánc sem ússza meg a vasárnapi zárva tartást. Egy újabb fideszes szigorító törvényjavaslat szerint azoknak a boltoknak is be kell zárniuk a hét utolsó napján, amelyek a nagykereskedelem mellett kiskereskedelmi tevékenységet is folytatnak.

 • A kiárusítások dobták meg a kiskereskedelmet

  2015. március 04., szerda 11:00

  A Hír TV gazdasági hírei: A karácsony utáni kiárusítások húzták a kiskereskedelmet januárban. A statisztikai hivatal közlése szerint éves szinten 7,7 százalékos volt a forgalom növekedése.

 • Bővítenék a reklámadó fizetésére kötelezettek körét

  2015. március 04., szerda 10:31

  A Hír TV gazdasági hírei: Ha csökken az adókulcs, bővíteni kell a reklámadó fizetésére kötelezettek körét, hogy teljesüljön az évi 7 milliárd forintra becsült állami bevétel a Fidesz frakcióvezetője szerint.

 • Sztrájkot fontolgatnak a Tesco-dolgozók?

  2015. március 04., szerda 07:27

  A Hír TV gazdasági hírei: Munkabeszüntetéssel hívnák fel a figyelmet a sorozatos átszervezésekre és létszámleépítésekre a Tesco munkatársai – írja a Magyar Nemzet.

 • Így próbálják a közel 60 millió forintos forráshiányt megszüntetni

  2015. március 03., kedd 19:22

  A Hír TV gazdasági hírei: Kiadásainak csökkentésével és bevételeinek növelésével próbálja meg közel 60 millió forintos forráshiányát megszüntetni a földeáki önkormányzat. Többek közt a régi önkormányzat által kötött előnytelen szerződések felmondásával nem kötelező, de bevételt teremtő feladatok átvállalásával és létszámleépítéssel kívánják a hiányt kezelni.

 • Két újabb település veti ki a földadót

  2015. március 03., kedd 10:22

  A Hír TV gazdasági hírei: Két újabb önkormányzat döntött a földadó bevezetéséről. A Somogy megyei Karádon és Somogytúron vetik ki a földtulajdonosokra az új közterhet.

 • Március végéig nem lesz gond a gázszállítással

  1

  2015. március 03., kedd 10:11

  A Hír TV gazdasági hírei: Március végéig biztosan kap orosz gázt Ukrajna, és a brüsszeli megegyezés szerint az európai szállítmányokkal sem lesz gond. A kelet-ukrajnai szakadár területek ellátása viszont továbbra is kérdéses. Az oroszok ugyanis Kijevtől hajtanák be a földgáz árát, az ukrán kormány viszont nem hajlandó fizetni.

 • A fuvarozók nagy tehernek tartják az ellenőrző számot

  2015. március 02., hétfő 16:54

  A Hír TV gazdasági hírei: Már büntetheti az adóhatóság azokat a fuvarozókat, akik nem rendelkeznek az elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző számmal. Az ekáer-számot az adóhatóságtól kell kérni az áru feladójának, még a szállítás előtt. Ha ellenőrzésnél kiderül, hogy a fuvarozó nem rendelkezik azonosítóval, a hatóság bírságot szab ki, amely az áru értékének a negyven százaléka is lehet. A fuvarozók az új rendszerrel megnövekedett adminisztrációra panaszkodnak.

 • Megkezdődött a bankok elszámoltatása

  2015. március 02., hétfő 12:01

  A Hír TV gazdasági hírei: Megkezdődött a bankok elszámoltatása. A bankszövetség az adatok ellenőrzésére és a változások bejelentésére kéri az érintett ügyfeleket.

 • Jönnek az újabb frekvenciatenderek?

  2015. március 02., hétfő 11:04

  A Hír TV gazdasági hírei: Újabb frekvenciatendert írhatnak ki a mobilszolgáltatóknak – írja a Világgazdaság.