Fico érzi, hogy szorul a hurok

PR
Hír TV
2012. április 23., hétfő 08:20
Robert Fico a magánnyugdíjpénztárak államosítására készül a kereszténydemokrata ellenzék szerint – tudósít a Bumm.sk című szlovákiai magyar hírportál.

Ľudovít Kaník, az SDKÚ frakcióvezetője azt mondta, a miniszterelnök érzi, hogy szorul a hurok, de spórolni nem hajlandó, mert továbbra is szeretne szociális segélyeket osztogatni. „Ezért a lakosság nyugdíjbiztosításaiban rejlik az egyetlen pénzforrás” – jelentette ki a politikus. „Megpróbálja megnyugtatni a közvéleményt azzal, hogy a cégekre és a gazdagabb állampolgárokra támad. De ez csak ideológiai gyakorlat a Smer választói felé” – fogalmazott Kaník Fico nyilatkozatai kapcsán a SITA hírügynökségnek. Az egykori szociális miniszter szerint a gazdagabbak és a bankok megadóztatásával sem lehet annyi pénzhez jutni, amennyire Ficónak szüksége lenne.

Miroslav Lajcák szlovák külügyminiszter a Martonyi Jánossal tartott csütörtöki találkozóját követően a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek elmondta: a megbeszélésen megerősítették Orbán Viktor és Robert Fico jövő héten esedékes találkozóját. A találkozóra a tervek szerint Varsóban április 26-án kerülhet sor a visegrádi négyek találkozóján. Mint ismert, Orbán Viktor április 4-én levélben gratulált Robert Ficónak miniszterelnöki kinevezéséhez; a magyar kormányfő reményének adott hangot, hogy a két ország együttműködésének megerősítése hozzájárul az európai gazdasági kihívások sikeres kezeléséhez. A március 11-i előre hozott választásokat elsöprő fölénnyel nyerte a Robert Fico vezette baloldali Irány–Szociáldemokrácia (Smer–SD).
Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb