"Hasta la vista, Szalafista!"

MNO

2012. augusztus 19., 11:31
Muszlimellenes tüntetéseket tartott több berlini mecsetnél egy német szélsőjobboldali csoport.
Tetszik a cikk? Ossza meg ismerőseivel is!

Az „Hasta la vista, Szalafista!” jelszóval felvonuló 50 demonstráló azokhoz az imahelyekhez vonult, amelyeket az országban júniusban betiltott radikális szalafista mozgalom központjainak tartanak. A német hatóságok gyanúja szerint a radikális muszlimok az alkotmányos rend ellen szervezkednek. A szalafisták korábban nyíltan kijelentették: Németországban és Európa-szerte be akarják vezetni a szigorú iszlám  jogrendszert, a saríát.

Hirdetés

A szalafista irányzat a saría, az iszlám jogrend alapján működő állam kiépítésére törekszik. Ehhez az irányzathoz köthető ez eddigi egyetlen iszlamista hátterű németországi terrorcselekmény, a frankfurti repülőtéren 2011-ben elkövetett merénylet, amelyben két amerikai katona meghalt.

Mint arról korábban az mno.hu is beszámolt, a radikális iszlamista szervezetet június közepén tiltották be alkotmányellenes tevékenység miatt, és nagyszabású razziát hajtottak végre a szalafista irányzathoz tartozó csoportoknál. Ez volt az első alkalom, hogy radikális iszlamista szervezetet tiltanak be Németországban.

Hasta la vista, Szalafista!
Hasta la vista, Szalafista!

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Orbán Viktor sajtótájékoztatója a brüsszeli tárgyalások után
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb