Őrizetben a főpap, tüntetnek az apácák + Videó + Képek

TK
Forrás: Hír TV
2011. december 29., csütörtök 10:52
Előzetes letartóztatásba került egy Atosz-hegyi főpap az előző görög kormánnyal folytatott telekcsere-ügyletei miatt. Az egyik leggazdagabb ortodox kolostor vezetőjét azután tartóztatták le, hogy visszatért oroszországi pénzgyűjtő körútjáról.

Ortodox apácák és pópák tüntettek a legnagyobb athéni görög börtön előtt, ahol szellemi vezetőjüket tartják fogva. Efraim főapátot azzal gyanúsítják, hogy telekcserés ügyleteivel több tíz millió euróval károsította meg a görög államot. A tüntető apácák szerint Efraim főapát csak áldozati bárány, a közismert csalók viszont szabadlábon vannak.

Hirdetés

Oroszország és Görögország között az eset miatt diplomáciai levélváltás volt, Moszkvában ugyanis az emberi jogok súlyos megsértésének tartják az ügyet. Ez nem is csoda, hiszen a főapátot egy hónappal ezelőtt Vlagyimir Putyin orosz miniszterelnök is fogadta.

Fotó: Reuters

Az ortodox főapát szombaton tért vissza oroszországi pénzgyűjtő körútjáról, a görög hatóságok azóta tartották házi őrizetben, az ügyészség azonban követelte az előzetes letartóztatás elrendelését. A rendőrség az előző kormány három államminiszterének érintettségét is vizsgálta a telekcserés ügyben, de mentelmi joguk miatt az ellenük kezdett eljárást felfüggesztették.

Fotó: Reuters
Fotó: Reuters
Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Riasztás – Kegyetlenek
Riasztás – Kegyetlenek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb