Szigorúan őrzött diplomatanegyedben robbantottak + Videó


Forrás: Hír TV
2012. február 13., hétfő 19:15
Felrobbantották az izraeli nagykövetség egyik kocsiját Újdelhiben. A benne ülő diplomatafeleség megsebesült az indiai rendőrség szerint. Hasonló merényletet próbáltak meg végrehajtani Grúziában, Tbilisziben is, de a rendőrök ott időben hatástalanították a pokolgépet. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint Irán áll a merényletek mögött.

A robbanás Újdelhi szigorúan őrzött diplomatanegyedében, a többszörös kordonnal védett izraeli nagykövetség mellett történt. Az izraeli diplomata autója teljesen kiégett, felesége súlyosan megsérült.

Az indiaival szinte egy időben Grúziában is hasonló merényletet terveztek. Egy őr azonban észrevette, hogy valaki gyanús tárgyat erősít egy izraeli diplomata autójának alvázára, így sikerült hatástalanítani a pokolgépet. Bár a vizsgálat még tart, Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök megnevezte a tetteseket.

Szigorúan őrzött diplomatanegyedben robbantottak
Szigorúan őrzött diplomatanegyedben robbantottak
– A támadások mögött Irán és a megbízottja, a Hezbollah áll. Irán a terrorizmus legnagyobb exportőre a világon, és a kormányunk partnereivel együttműködve mindent megtesz az onnan eredő terrorizmus ellen" – mondta az izraeli kormányfő.

Hirdetés

Az izraeli külügyminiszter szerint a zsidó állam képes felderíteni a tettesek kilétét. Az izraeli diplomáciai képviseletek védelmét egyébként megerősítették az elmúlt hónapokban, mert több figyelmeztetést is kaptak készülő támadásokról. Irán korábban azzal vádolta meg Izraelt, hogy ügynökei több iráni atomtudóst likvidáltak.

Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Magyarország élőben – Vádak pró és kontra a brókerbotrányban
Magyarország élőben – Vádak pró és kontra a brókerbotrányban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb