Tanúkat sem idézhet be a punkzenekar


Forrás: Hír TV
2012. július 31., kedd 16:56
Sem tanúkat, sem szakértőket nem idézhet be az az orosz punkzenekar, amelynek tagjait akár hét évre is ítélhetik egy templomi performansz miatt. Az ötfős csapat három tagját vallási gyűlöletből elkövetett huliganizmussal vádolják. Ők viszont állítják: tiltakozásuk politikai volt, és senkit sem akartak megsérteni vallásában.

Büntetőperük második napjára érkeznek az orosz punkzenekar tagjai. Hét év börtönbüntetést is kaphatnak, mert egy templomban Vlagyimir Putyin ellen tiltakoztak. A zenekar öt tagjából hármat vallási gyűlöletből elkövetett huliganizmussal vádolnak. A három nő viszont folyamatosan azt vallja, hogy a tiltakozásuk politikai volt, és nem kívántak megsérteni senkit sem a vallásában.

Tanúkat sem idézhet be a punkzenekar
Tanúkat sem idézhet be a punkzenekar
– A legnagyobb nehézséget az jelenti, hogy nem idézhetünk be tanúkat, szakértőket és specialistákat. Nem kapunk új pszichológiai és nyelvészeti szakvéleményt sem. Ez irányú törekvéseinket is már másodszor utasították vissza – jelentette ki Mark Feigin, a zenekar védője.

A zenekar tiltakozása még az elnökválasztás előtt egy olyan demonstrációsorozatnak volt a része februárban, amikor százezer ember vonult Moszkva utcáira. Vlagyimir Putyin pedig megválasztása óta különböző eljárásokkal próbálja visszatartani az ellenzékét attól, hogy a tüntetéssorozat megismétlődjön.

Hirdetés
Hirdetés

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Magyarország élőben – Jobbikos blokád a tranzitzónánál
Magyarország élőben – Jobbikos blokád a tranzitzónánál
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb