A Hír TV külföldi hírei

 • Hivatalos: megalakult az Európai Bizottság

  2014. október 24., péntek 12:23

  A Hír TV külföldi hírei: Hivatalosan is megalakult az Európai Bizottság.

 • Fegyverropogás közepette készülnek a választásokra

  2014. október 24., péntek 12:11

  A Hír TV külföldi hírei: Vasárnap parlamenti választásokat tartanak Ukrajnában. A szakadárok által irányított területeken mindannak ellenére nem lesz szavazás, hogy a moszkvai vezetés bejelentette: elismeri az ukrán voksolás eredményét. A Kreml azonban megértést tanúsított az iránt is, hogy az oroszbarát kelet-ukrajnai szakadárok saját választást rendeznek november 2-án a befolyásuk alatt tartott területeken. A térségben a fegyverek sem hallgattak el teljesen Kelet-Ukrajnában.

 • Szíriába készült a merénylő

  2014. október 24., péntek 10:22

  A Hír TV külföldi hírei: Szíriába akart utazni a szerdai, ottawai merénylet elkövetője, de nem kapott útlevelet. A 32 éves férfi kereste a kapcsolatot az iszlamistákkal: e-mailjét megtalálták egy olyan személy számítógépén, akit terrorizmussal összefüggő bűncselekménnyel vádolnak.

 • Megállapodás született Brüsszelben

  2014. október 24., péntek 10:14

  A Hír TV külföldi hírei: Megállapodtak az EU-s állam- és kormányfők a 2030-ig szóló uniós klíma- és energiastratégiáról. Az éjszakába nyúló vitát követően azt is rögzítették, hogy a vállalások többszöri felülvizsgálatára lesz lehetőség. A kétnapos brüsszeli csúcstalálkozón ezzel a legfontosabb kérdésben egyezségre jutottak az európai vezetők, de tárgyalnak még az ebolahelyzetről is.

 • Politikai támadások kereszttüzében kell majd dolgoznia Navracsicsnak

  2014. október 24., péntek 07:59

  A Hír TV külföldi hírei: Állandó politikai támadások kereszttüzében kell majd dolgoznia Navracsics Tibornak uniós biztosi megbízatása alatt.

 • Sztrájkolnak a vasúti dolgozók

  2014. október 24., péntek 07:46

  A Hír TV külföldi hírei: Ma sztrájkolnak az olasz vasút dolgozói.

 • Merénylet a parlamentnél: kiderült, hányan követték el a támadást

  2014. október 23., csütörtök 20:08

  A Hír TV külföldi hírei: Egyetlen ember követte el a fegyveres támadást szerdán a kanadai parlamentnél – jelentették be a helyi hatóságok. A férfi lelőtt egy katonát, később azonban végeztek vele a rendfenntartók. Ez már a második olyan merénylet a héten, amelyet iszlám hitre áttért emberek hajtottak végre kanadai katonák ellen. A szélsőségesek így akarják megbosszulni, hogy Kanada részt vállalt az afganisztáni háborúban, most pedig bombázza az Iszlám Állam nevű dzsihadista szervezetet.

 • Bíróság előtt a Total-vezér halálát okozó sofőr

  2014. október 23., csütörtök 12:20

  A Hír TV külföldi hírei: Őrizetbe vettek négy reptéri dolgozót Moszkvában a Total-elnök repülőgép-balesete miatt. Közben megkezdődött a balesetet okozó hókotró vezetőjének bírósági tárgyalása.

 • Együttes erővel dolgoznak az ebolavakcinán

  2014. október 23., csütörtök 12:14

  A Hír TV külföldi hírei: Az ebola miatti utazási korlátozásokról tárgyal az Egészségügyi Világszervezet bizottsága. A genfi értekezleten várhatóan szigorítják a határellenőrzéseket a járvány megállítása érdekében. Közben a vezető gyógyszergyártók egyesítik erőfeszítéseiket egy ebolavakcina kifejlesztése érdekében.

 • A nyugati magyarság is kellő figyelmet kap

  2014. október 23., csütörtök 10:38

  A Hír TV külföldi hírei: Több mint két évtizedes adósságot kellett törlesztenie a magyar nemzetpolitikának a diaszpórával való kapcsolat megerősítése terén – jelentette ki Szijjártó Péter a torontói magyar főkonzulátuson, ahol 14 új magyar állampolgár tett esküt.

 • Őrkutyák kapták el a fehér házi behatolót

  2014. október 23., csütörtök 10:27

  A Hír TV külföldi hírei: Átmászott egy férfi a Fehér Ház kerítésén, de az elnöki rezidenciát őrző kutyák elkapták. Akciójának indítékát egyelőre nem közölték.

 • FT: a netadó az unortodox politika legutóbbi példája

  1

  2014. október 23., csütörtök 10:02

  A Hír TV külföldi hírei: Az internetadó miatt ismét a külföldi lapok címoldalára került Magyarország. A hírügynökségek beszámolója mellett elsősorban gazdasági lapok foglalkoztak az új közteherrel.

 • Meghalt a tömegbe hajtó jeruzsálemi merénylő

  2014. október 23., csütörtök 07:21

  A Hír TV külföldi hírei: Belehalt sebesüléseibe a jeruzsálemi gázoló. A palesztin férfi szerdán egy zsúfolt vasútállomásnál szándékosan hajtott a tömegbe az autójával. A merényletben egy csecsemő meghalt, hét másik személy pedig megsebesült.

 • Minimum négy hónap kell az ebola megfékezéséhez

  2014. október 22., szerda 17:22

  A Hír TV külföldi hírei: Legalább négy hónapra lesz szükség az ebolajárvány megfékezéséhez, még akkor is, ha minden szükséges intézkedést meghoznak – ezt a Vöröskereszt és a Vörösfélhold Társaságok Nemzetközi Szövetségének főtitkára jelentette ki egy pekingi tanácskozáson.

 • Megoldódhat Ukrajna gázellátása

  2014. október 22., szerda 11:36

  A Hír TV külföldi hírei: Megoldódhat Ukrajna gázellátása tavaszig. Az uniós energiaügyi biztos, valamint az ukrán és az orosz energiaügyi miniszter március végéig szóló átmeneti egyezséget kötött. A megállapodás értelmében a Gazprom fix áron szállítja majd a gázt az ukránoknak, akik viszont hátralékuk jelentős részét rendezik.

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

P8 – Vendég: Rogán Antal
P8 – Vendég: Rogán Antal
<iframe id="videoplayer_110999" src="http://video.mno.hu/embed/110999" style="width:686px; height:500px"></iframe>
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb