A Hír TV külföldi hírei

 • Kurd tüntetők törtek be az Európai Parlamentbe

  1

  2014. október 07., kedd 17:25

  A Hír TV külföldi hírei: Kurd tüntetők jutottak be az Európai Parlament brüsszeli épületébe. A demonstrálók azt követelték, hogy az Európai Unió segítsen népüknek az Iszlám Állam elleni harcban. Miután az épületet elhagyták, éhségsztrájkba kezdtek az uniós törvényhozás bejáratával szemben. Szemtanúk szerint a tiltakozás békés volt.

 • Csak egy részterületet vehetnek el Navracsicstól

  2014. október 07., kedd 15:10

  A Hír TV külföldi hírei: Valószínűleg megtarthatja a számára kijelölt tárcát Navracsics Tibor, de elkerülhet tőle az uniós polgársággal foglalkozó részterület.

 • Tizenegy bennszülöttet csapott agyon a villám

  2014. október 07., kedd 11:27

  A Hír TV külföldi hírei: Villám csapott agyon tizenegy bennszülöttet Kolumbiában. A tragédia a Karib-tenger partján fekvő területen, a kogi törzs lakóhelyén történt.

 • Háromszáz fős leépítés a CNN-nél

  2

  2014. október 07., kedd 10:55

  A Hír TV külföldi hírei: 10 százalékos leépítést jelentett be a CNN hírcsatorna üzemeltetője.

 • Továbbra is egybekelhetnek a homoszexuálisok

  2014. október 07., kedd 07:06

  A Hír TV külföldi hírei: Nem tárgyalja a homoszexuálisok házasságának betiltását az amerikai Legfelsőbb Bíróság. Ez azt jelenti, hogy az azonos neműek továbbra is házasodhatnak Virginia, Oklahoma, Utah, Wisconsin és Indiana államokban.

 • Elnökválasztás: munkáspártiak kontra kapitalisták

  2014. október 06., hétfő 17:15

  A Hír TV külföldi hírei: Egy szélsőbaloldali és egy piacpárti jelölt jutott a brazil elnökválasztás második fordulójába. Az eddigi államfő, a munkáspárti Dilma Roussef 42 százalékot kapott, kapitalista ellenfele 34-et. A kampányban a labdarúgó-világbajnokság és az olimpia korrupciós ügyei jelentették a legfontosabb témát. A szélsőbaloldali elnök azt ígérte, tovább csökkenti a jelenleg 7 százalék körüli munkanélküliséget.

 • Csillapodtak a kedélyek, tárgyalhatnak a felek

  2014. október 06., hétfő 12:15

  A Hír TV külföldi hírei: Visszavonultak a tüntetők Hongkong központjából, csak néhány száz demonstráló maradt a város centrumában, és az állami hivatalokban is újraindult a munka. A szabad választást követelő diákok és a kínai kommunista párt bizalmát élvező kormányzó ma kezd tárgyalni a demokratikus reformokról. A szervezők szerint újraindulnak tömegtüntetések, ha nem kezdődik demokratikus átalakítás.

 • Egyre többen bombázzák az Iszlám Államot

  2014. október 06., hétfő 12:05

  A Hír TV külföldi hírei: Már a belga légierő is bombázta az Iszlám Állam állásait. A dzsihadista szervezet elleni akcióhoz eddig az Egyesült Államok mellett Franciaország, Nagy-Britannia és öt arab ország csatlakozott. Nagy-Britanniában közben megemlékeztek arról a brit férfiról, akit múlt héten fejeztek le a szélsőséges iszlamisták.

 • Egy szélsőbaloldali és egy piacpárti jelölt jutott tovább

  2014. október 06., hétfő 10:16

  A Hír TV külföldi hírei: Továbbra sem lesz működőképes kormánya Bulgáriának, miután az eddigi ellenzék nem tudott többséget szerezni a hétvégi választáson. A jobbközép Gerb párt 33 százalékkal nyert, az eddig kormányzó baloldali-török koalíció pedig 31 százlékot kapott. A Gerb tavaly nyárig volt hatalmon, akkor megbuktak az utcai tüntetések miatt. Azóta ők szervezték a demonstrációkat, a tüntetőik idén január óta követelték a baloldali koalíció távozását.

 • Különleges riasztást adtak ki: jön a halálos vihar

  1

  2014. október 06., hétfő 10:03

  A Hír TV külföldi hírei: Már legalább négy halálos áldozatot követelhetett a Falfon tájfun Japánban. A déli Okinava szigetén a 12 méter magas hullámok elsöpörtek három, a tengerparton fényképező amerikai katonát. Egyikük holttestét megtalálták, két társának nyoma veszett. Ugyancsak eltűntként tartanak számon egy szörfözőt, akit Tokiótól délnyugatra nyeltek el a hullámok.

 • Továbbra sincs működőképes kormánya Bulgáriának

  2014. október 06., hétfő 08:30

  A Hír TV külföldi hírei: Továbbra sem lesz működőképes kormánya Bulgáriának, miután az eddigi ellenzék nem tudott többséget szerezni a hétvégi választáson.

 • Részben elbonthatják a barikádokat a diáktüntetők

  2014. október 05., 19:19

  A Hír TV külföldi hírei: Készek részlegesen eltávolítani barikádjaikat a hongkongi demokráciapárti tüntetők. A CNN helyszíni tudósítója szerint mind a tüntetők, mind a hongkongi vezetés kész a tárgyalásokra, de mindkét fél engedményeket akar.

 • Többségben a jobbközép koalíció Lettországban

  2014. október 05., 15:11

  A Hír TV külföldi hírei: A jobbközép kormánykoalíció nyerte a lett parlamenti választásokat. 95 százalékos feldolgozás alapján a kabinet három pártja 58 százalékkal parlamenti többséget szerzett.

 • Ferenc pápa: Nem a versengés kell számítson

  2014. október 05., 14:03

  A Hír TV külföldi hírei: Ferenc pápa szerint nem szabad, hogy a hatalom és pénzéhség vezesse a nép vezetőit, legyen szó akár politikusokról, akár egyházi emberekről.

 • Svédország elismerheti a független Palesztinát

  2014. október 05., 13:16

  A Hír TV külföldi hírei: Izrael bekérette a svéd nagykövetet, miután a svéd kormányfő bejelentette a Palesztin Állam elismerésének tervét. Svédország lenne az első jelentősebb uniós tagállam, amely megteszi ezt.

Híradó | Élő adás

Tekintse meg a Hír TV aktuális híreit!

Kövesse adásunkat élőben!

Magyarország élőben – Frakciók nélküli közgyűlés és vétójog
Magyarország élőben – Frakciók nélküli közgyűlés és vétójog
<iframe id="videoplayer_110667" src="http://video.mno.hu/embed/110667" style="width:686px; height:500px"></iframe>
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Legfrissebb | Legfrissebb