Elvesztett százezrek: nem létező albérleteket adtak bérbe

SzE

2016. november 20., vasárnap 10:15, frissítve: vasárnap 12:47

Egy fővárosi férfi az elmúlt fél évben legalább kilenc alkalommal csalt ki pénzt jóhiszemű emberektől, ezzel több mint másfél millió forint kárt okozva nekik. A rendőrség várja az esetleges további sértettek jelentkezését.

A gyanúsított idén május és november 16. között kilenc alkalommal tévesztett meg albérletet kereső személyeket – írja a Police.hu. A férfi interneten hirdetett meg budapesti lakásokat, majd azok bemutatása nélkül – magát Antal Norbert 33 éves budapesti lakosnak kiadva – bérleti szerződést is kötött a sértettekkel. A szerződéskötéskor kaució címén több százezer forintot kért és vett át tőlük, ezzel összesen több mint másfél millió forinttal csapta be őket.  A sértetteknek a pénzért cserébe hamis kulcsokat adott át, ezt követően pedig elérhetetlenné vált.

A rendőrök a 34 éves budapesti férfit november 16-án fogták el, amikor egy XVII. kerületi kávézóba beszélt meg találkozót egy nővel. Ekkor ismerte fel egy tanú, aki értesítette a rendőrséget. Amikor a hatóság emberei a helyszínre érkeztek, átvizsgálták a férfi ruházatát, annak során pedig megtalálták nála az Antal Norbert névre kiállított személyi iratokat, az aláírásra előkészített szerződéseket, valamint több mobiltelefont és SIM-kártyát. A lakásán tartott házkutatás során egyéb hamis iratokat is fölleltek.

A férfit őrizetbe vették, jelenleg csalás és más bűncselekmények elkövetésének gyanúja miatt folytatnak ellene nyomozást. A rendőrség indítványozta a gyanúsított előzetes letartóztatását is, amit az illetékes bíróság november 19-én el is rendelt. Kérik, hogy akinek a sérelmére hasonló módszerrel bűncselekményt követtek el, tegyen bejelentést.