Gyanúsnak találta

Tarlós leállíttatta a Bálna eladását

MNO, 2016. február 12., péntek 09:55, frissítve: péntek 13:18
Tarlós István főpolgármester nem járult hozzá, hogy a tender kiírására vonatkozó előterjesztést a jövő héten megtárgyalja a Fővárosi Közgyűlés – írta pénteki számában a Népszabadság.

A napilap cikkéből kiderül, hogy a Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes vezette tárgyalócsapat már november óta tárgyalt a Magyar Nemzeti Bank (MNB) képviselőivel a vételről. Két hete pedig Bagdy arról tájékoztatta a Népszabadságot, hogy a fővárosi önkormányzat pályázatot ír ki a Bálna értékesítésére, és az előterjesztést februárban tárgyalja a közgyűlés. Tarlós ugyanakkor keveset tudott a dologról, és az előterjesztés tartalmának megismerése után már nem támogatta a javaslat tárgyalását a lap szerint.

A hírek szerint az MNB oktatási és pénzügyi centrumot, látogatóközpontot, pénztörténeti múzeumot, a Budapesti Corvinus Egyetemmel közös létrehozandó doktori iskolát, és a vele közös tanszéket is itt létesítette volna.

A fővárosnak kapóra jött volna ugyanakkor a vétel, mivel egyrészt a helyiségek bérbeadása nem olyan jövedelmező, mint elsőre számítottak rá, másrészt két pert is a nyakába kapott: az MKB és a beruházó, valamint a CET Event Kft. részéről.

hirdetés
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása