Még mindig nincs hír Rakonczay Gáborról

WA, 2012. február 17., péntek 16:52, frissítve: péntek 16:52
Február 7-e óta még mindig nincs hír Rakonczay Gáborról, aki Vitéz nevű kenuján a világon elsőként vágott neki teljesen egyedül az Atlanti-óceán átevezésének.

„Sajnos még mindig nincs hír Gáborról, és még várat magára a jó idő is, amely segíthetne neki, hogy a kabin ablakait kinyitva kiszáríthassa az elektromos készülékeket és a felszerelését” – tudatta pénteken Rakonczay Viktória, a sportember felesége a kenussal kapcsolatos legfrissebb fejleményekről.

Az óceánon tomboló hatalmas erejű szél és a közel kéthetes információhiány ellenére Rakonczay Viktória nem aggódik, bízik férje mentális állapotában, felkészültségében és rutinjában, hogy a legnehezebb feladatokkal is képes megbirkózni.

„Biztos vagyok benne, hogy Gábor jól van, és annak ellenére, hogy nem tudunk vele kapcsolatba lépni, tartja a tempót, és megteszi azt a napi 100 kilométert, amelyet eddig is diktált. Legrosszabb esetben egyszer majd telefonál Antiguából” – mondta el.

Rakonczay Gábor Vitéz nevű hajójával 2011. december 21-én hagyta el a portugáliai Lagos kikötőjét, és 2012. január 6-án, magyar idő szerint hajnali 1:40-kor érkezett meg Las Palmasba. Ezt a távolságot a tervezett 20 nap helyett 16 nap alatt sikerült teljesítenie, ezzel világrekordot döntött. Néhány napos pihenő után január 25-én indult el, hogy átkenuzza az óceánt.

Forrás: MTI
Tornasor
A szabadidősportok kedvelőinek rovata: tippek és trükkök a futópályáról, a konditeremből és a jógamatracról.
Legolvasottabb
Legfrissebb
hirdetés

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása