Meghalt a miniszterelnök édesapja

WA
Forrás: MTI
2011. december 28., szerda 12:05
Egy kolozsvári kórházban kedd este elhunyt a román miniszterelnök édesapja. A román kormány idei utolsó ülését szerdáról kedd estére hozták elő, hogy Emil Boc családjához utazhasson.

A 87 éves Ioan Bocot novemberben tüdőgyulladással kezelték, december közepén agyvérzés következtében szállították kórházba. A romániai sajtó beszámolói szerint ez volt a harmadik agyvérzése. Orvosai még a halála előtti napon is bizakodóan nyilatkoztak a túlélési esélyeiről. Halála következtében a román kormány kedd este tartotta meg a szerda reggelre tervezett idei utolsó ülését. Emil Boc még kedden a késő esti órákban Kolozsvárra repült a családjához. A miniszterelnök egyébként a karácsonyi ünnepek alatt naponta több órát töltött a kórházban édesapja betegágya mellett.

A Mediafax hírügynökség a családtól arról értesült, hogy Ioan Boc holttestét szerdán reggel szállítják haza szülőfalujába, Havasrekettyére. A miniszterelnök édesapja a Kalotaszeg peremén fekvő Havasrekettyén élte le életét. Öt osztályt végzett, kétkezi munkával biztosította családja megélhetését. Kezdetben üvegesként, majd asztalosként, később mészégetőként dolgozott. Ioan Boc temetésének időpontjáról később döntenek.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés