Gondolta volna, hogy a Nemzeti dallal kezdődik a karrierje?
– Nem. Azon a bizonyos rendezvényen egyébként el szerettem volna szavalni a Nemzeti dalt, de picit félresikerült. Úgy terveztem, hogy egész életemben szavalni fogok, ezzel keresem majd a pénzt. Első osztálytól kezdve jártam szavalóversenyekre, sokszor meg is nyertem azokat. Ebből azonban nem lehet megélni, így nem tudok elégszer hálát adni Istennek, hogy ama bizonyos alkalommal elrontottam a verset, és belebonyolódtam egy stand-upba. Elkezdtem haknizni járni, de kis idő múlva mélypontra kerültem, és igazából a Szomszédnéni noszogatására keltem csak fel a padlóról.

"A koránkelő úristókját"
"A koránkelő úristókját"

– Kit kedvel jobban a Szomszédnéniből: Béfét, vagy Téeszt?
– Béfé (Bálint Ferenc, a szerk.) egy ideig távolságtartóbb volt, de aztán összehaverkodtunk. Téesz (Tóth Szabolcs, a szerk.) volt a Médiabefutó című tehetségkutató házigazdája, így vele már korábban is jó barátságba kerültem. Kihez állok közelebb? A kérdés gyakorlatilag olyan, mint ha arra lenne valaki kíváncsi, kit szeretek jobban: aput vagy anyut…

– Több mint egy évig együtt lakott a Dumaszínház erdélyi szekciója itt, a Godot szomszédságában. Próbára tették a lakótársak türelmét Felméri Péterrel és a Szomszédnénivel?
– Komoly Showder Klubos házibulikra került sor. Amikor a dumaszínházasokkal valahol eluntuk magunkat, akkor a buli végén többnyire a mi lakásunk felé vettük az irányt. Elnézést, mikor is jelenik meg ez az interjú?

– Vasárnap. Miért kérdezi?
– Csak mert Petinek szervezünk egy meglepetésbulit péntekre, aztán nem szeretném, ha innen értesülne róla…

– Nem csinálunk beharangozót a bulinak…
– Köszönöm.

– Egyre komolyabb létszámmal bír a Dumaszínház erdélyi szekciója: Felmérivel és a Szomszédnénikkel együtt ön a negyedik tagja a csoportnak. Lassan már kijelenthetjük, hogy a hazai stand-up hátországát Székelyföldről és a Partiumból biztosítják.
– Lehet ilyet mondani, csak azt nem tudom, hogy le lehet-e írni… Otthon mi is azon dolgozunk, hogy az Erdélyi humorfesztivál minél több tehetséget ontson magából, esetleg kipróbálja magát itt a Godot-ban a Félőrületek fesztiválján. A magyarországi stand-up piac azonban egyre telítettebb, most már nehezebb bekerülni a legjobbak közé. Valami abszolút újat kell mutatni.

– Szóval ezek szerint egy erős „kissádámos” vagy „kőhalmizolis” blokk ma már nem jelent belépőt a Dumaszínházba.
A tehetségkutatókon valaki vagy Kiss Ádám vagy Aranyosi Peti akar lenni, pedig belőlük már van egy, nincs szükség újabbra.

Zsók: Egyre telítettebb a magyarországi stand-up piac(Forrás: transindex.ro)
Zsók: Egyre telítettebb a magyarországi stand-up piac (Forrás: Transindex.ro)


– Akkor ezek szerint ha tanácsolhatna valamit a feltörekvő fiatal humoristáknak, az nem az lenne, hogy utánozzák a befutott stand-uposokat.
– Biztosan nem. Ha magukat adják, az elegendő. Az már fél siker.