A magyarlakta területet is elérheti a kanyaró

TK, 2011. december 13., kedd 23:01, frissítve: kedd 23:01
Ukrán járványügyi szakemberek arra számítanak, hogy az év végéig az ötszázat is elérheti a kanyarós megbetegedések száma Nyugat-Ukrajnában, ám Kárpátalján jelenleg mindössze két ilyen beteget kezelnek a megyei járványkórházban – közölte kedden Ungváron Hanna Romanko, a Kárpátalja megyei egészségügyi főosztály helyettes vezetője.

A szakember a Kárpátalja megyei tanács (közgyűlés) ülésén ismertette a régió járványügyi helyzetét. Az utóbbi napokban ugyanis megszaporodtak az arról szóló hírek, hogy Lemberg (Lviv), Ivano-Frankivsz és Rivne megyék után Kárpátalján is megjelent a kanyaró – adta hírül a Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportál.

A megyei egészségügyi főosztály tájékoztatása szerint Kárpátalján két beteget, egy 19 és egy 20 éves fiút kezelnek kanyaróval. Az orvosok valószínűnek tartják, hogy gyerekkorukban egyiküket sem oltották be kanyaró ellen. Négy nyugat-ukrajnai megyében eddig 193 kanyarós megbetegedést regisztráltak, szinte kizárólag a fiatal korosztályok körében. A legtöbb kanyarós esetet, szám szerint 99-et Lemberg megyében tartják nyilván. A tavalyihoz képest Ukrajnában hatszorosára nőtt a kanyarós megbetegedések száma.

Az Ukrán Egészségügyi Minisztérium ugyanakkor idén júliusban még kizártnak tartotta annak lehetőségét, hogy kanyarójárvány ütheti fel a fejét az országban.

Forrás: MTI
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - db

A hozzászólások mutatása