Elrabolt magyarok : a kormány senkit nem hagy magára

NT, 2012. április 29., 10:12, frissítve: 10:44
A magyar kormány teljesíti alaptörvényi kötelezettségét, hogy megvédi polgárait, így a külföldön bajba került magyarokat sem hagyja soha magára – olvasható a Miniszterelnökség közleményében.

Orbán Viktor miniszterelnök utasításának megfelelően a Külügyminisztérium, a damaszkuszi magyar nagykövetség és a Terrorelhárítási Központ saját forrásait, kapcsolatait felhasználva, de szorosan együttműködve, éjjel-nappal dolgozik azon, hogy a Szíriában elrabolt két magyar állampolgár ügye mielőbb megnyugtatóan rendeződjön.

A közlemény kitér rá, hogy jelen pillanatban – a kutatás érdekeit nem veszélyeztetve – annyi mondható el, hogy szombatra virradó éjszaka rablótámadás történt egy cég telephelyén Szíria északkeleti részén, különféle eszközök eltulajdonítása után bukkantak a magyarokra a fegyveresek, akiket magukkal hurcoltak. A jelenleg rendelkezésre álló információk alapján azt lehet feltételezni, hogy életüket ebben a pillanatban nem fenyegeti közvetlen veszély – tudatja közlemény.

A Terrorelhárítási Központnak konkrét értesülése is van arról, hogy a túszok életben vannak. A térségben rendkívül zavaros a politikai és a biztonsági helyzet, az információszerzés nehéz, és nem mindig megbízható. Minderre tekintettel a sajtó és a közvélemény türelmét kérjük, többet jelenleg nem kívánunk közölni – zárul a Miniszterelnökség közleménye.

Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő az MNO-nak a kialakult helyzetről elmondta, hogy Szíriában a helyzet rendkívül bonyolult, már-már polgárháborús viszonyok jellemzik az országot, és hogy az emberrablások megakadályozásában a helyi szerveknek van a legnagyobb előnye, felelőssége.  Bővebben >>>
Forrás: MNO
hirdetés
Legolvasottabb
Legfrissebb

Hozzászólások - 5 db

A hozzászólások mutatása