Elborult diszkó

Karczag Eszter

2012. augusztus 21., kedd 12:55, frissítve: kedd 13:01

ABBA, Charlie angyalai, görkoris diszkó és nem mellesleg az Asteroids Galaxy Tour Mettéje ugrik be Tomcsányi Dóri legújabb kollekciójának lookbook-fotóiról. Elgurult a diszkógömb.

Most már tényleg napról napra „gördülnek le a szalagról” az őszi kollekciók, ami ugyan nem egy szép hasonlat, ha gyönyörűbbnél gyönyörűbb mestermunkákról esik szó, de az kétségtelenül igaz, hogy megbízhatóan beindult a gépezet. A tavasszal felvetett aggodalommal kapcsolatban – amely szerint számos tervező nem lesz képes tartani az iramot, időben kihozni az új kollekciókat, visszaforgatni a tervezésbe az apró profitot – egyelőre fellélegezhetünk, hiszen amennyire látható és tudható, a többség elkészült az új szezon darabjaival, amik hamarosan a showroomok polcaira és sztenderjeire is kikerülnek.

A legújabb kollekció, amellyel kapcsolatban egy korábban kiszivárogtatott kép miatt komoly reményeket tápláltam, Tomcsányi Dórié. Ha nem is lennék most annyira rápörögve a csillogásra, már a lookbook-albumért is megérné írni róla. Ennyire elborultan vicces lookbook-sorozatot ugyanis nem hiszem, hogy láttam már magyar tervezőtől. Az egészben a legmenőbb persze az ezüst zokni, arany telitalpú kombó, ami az egész hangulatot megalapozza. Nekem az ugrott be a képekről, amint a térdzoknis, görkori-diszkós kergeti az elgurult diszkógömböt. Amivel egyúttal magyarázható a pillanatnyi fénynélküliség is. Már csak a szőke loknik hiányoznak, de az a dizájn már túl jókislányos lett volna ehhez a kissé fiús kollekcióhoz.

Hogy azért magukról a ruhákról is szó essen: a sportos darabok nálam nem igazán találtak kapuba – hogy maradjunk a „sportos” témánál –, a színes oldalbetétes melegítőnadrágok ugyanis mindig a tornatermi öltöző hangulatát hozzák vissza, még akkor is, ha ezek ezüst színben pompáznak. A gyönyörű nyomatú anyagokból készült palazzo nadrágos overallok viszont jól ellensúlyozzák a kevésbé nőies vonalat, én ezért inkább rájuk szavaznék. És bár továbbra is bírom az overallokat és playsuitokat – főleg másokon, mivel ezekhez elkélne némi magasság –, egy picit abban is reménykedem, hogy a következő szezonban kicsit több újdonsággal találkozhatunk, és valamennyire háttérbe szorulnak ezek a kezes-lábasok, amik mostanában meghatározzák Tomcsányi Dóri kollekcióit.

A fotók hangulatáról persze egyből az Asteroids Galaxy Tour Mettéje ugrott be (akivel még áprilisban készítettem interjút), így kerestem egy idevágó témájú koncertvideót. A minőség is olyan.„See yourself on the silver screen
Dancing queen, just seventeen
You could do pretty fine in the shagged light
Life could be divine”
(AGT – Suburban Space Invader)


További update-ekért irány a blog Facebook-oldala!