Szóval nincs egy rongyod sem?

Karczag Eszter

2012. július 16., hétfő 10:50, frissítve: kedd 12:53

Hát nem megmondtam én, hogy a stílus nem pénz kérdése? Csütörtökön dizájneraukció a Kiscelli Múzeumban: Abodi-, NUBU-, Barnoff-, Tomcsányi-, USE-, Konsánszky-darabok mindenkinek, bárkinek!

„14-es számú aukciós tárgyunk következik, egy csodás lakkbőrvállal kiegészített, hosszú ujjú space age darab a modern vonalak kedvelőinek, Zoe Phobic KNIT Showroomjának felajánlásával! A kikiáltási ár ismét ezer forint, ki ad érte ezret? Az úriember ott hátul, ad valaki érte kétezer forintot? Igen, és látok egy háromezret, négyezer itt elöl...” – valami hasonló szöveget várok majd néhány nap múlva Szűcs Pétertől, a Marie Claire magazin vezető szerkesztőjétől. Jól van, nem voltam még árverésen, na.

Nem mintha konkurencia és riválisok tömeges invitálásával szeretném rontani az esélyeim, de azért vagyok olyan jószívű, és meghirdetem itt is, nem csak a Facebookon. Július 19-én, csütörtökön este a Kiscelli Múzeumban rendezik meg az első designeraukciót, amelynek során – a sokrétű programkínálat mellett – ezer forintos kikiáltási árról indulva licitálhatunk a legnagyobb magyar divattervezők által felajánlott darabokra, illetve a FashionDays.hu által felkínált ruhákra és kiegészítőkre, amelyek egytől egyig a legnagyobb divatházak (Calvin Klein, See by Chloé) kollekcióihoz tartoznak. Az alábbi albumban már most végignézhetitek a licitre bocsátott kedvenceimet, a teljes gyűjteményt pedig ezen az oldalon találjátok.

Nem vagyok telhetetlen; furcsállom ugyan, de elfogadom, hogy néhány tervező csak apró kiegészítőkkel kívánt hozzájárulni az estéhez, mindazonáltal tényleg vannak „nagy üzletnek” számító darabok is. Például a Nubu és Tomcsányi ruhája. Mellettük képviselteti magát többek között Abodi Dóra, Zoe Phobic, Use, Anh Tuan, Nati 100% Pure Idea, Je suis belle, Pataki Ági, Konsánszky Dóra, Pazicski Showroom, Tamara Barnoff, Szputnyik shop; csak néhány nagy név a felvonuló tervezők közül. A befolyt összeggel a múzeum viseletgyűjteményének gyarapításához járulhatunk hozzá.

Fotók: Street Fashion Budapest – Facebook

A nyilvánvaló okokon kívül azért is örülök a rendezvénynek, mert így még több látogató eljut a Street–Fashion–Múzeum kiállításra is, amelynek megnyitójáról korábban már beszámoltam. Simonovics Ildikó, a Street Fashion Budapest ötletgazdája, és a Kiscelli Múzeum muzeológusa ezen az estén tárlatvezetést tart az SFB két éves fennállására létrehozott gyűjteményben, amit kihagyni valóban vétek. Nem fogok ismét áradozni a kiállítás elrendezéséről és a félszáz fotópár frappáns összeillesztéséről, most már tényleg mindenki nézze meg maga.

Csütörtökön persze – az 500 forintos belépti díj ellenében – nem csak a tárlat és az aukció várja a látogatókat, de délutántól kezdve rengeteg program is, például stílustanácsadás és Nicholas N. Jovanovic világhírű sminkmester bemutatója. A részletes program megtekinthető a rendezvény Facebook-oldalán. Mindenesetre délután 6-ra érdemes odaérkezni a Múzeumba, és senkit se riasszon el a hosszú lépcsősor!

 


 

A legfontosabb infók:

Helyszín: Kiscelli Múzeum, templomtér, 1037 Budapest, Kiscelli utca 108.

Időpont: július 19, 18.00

Belépő: 500 Ft