Világkörüli út után végre itthon a KELE

Karczag Eszter

2012. május 29., kedd 13:25, frissítve: vasárnap 14:49

Szingapúr és Los Angeles után végre Budapesten is elérhető a Kele Clothing. Kollekció bemutatón jártunk.

Kele Ildikó 2010-ben végzett a MOME kötő szakirányán, jelenleg pedig szintén itt végzi doktoriját. A népi motívumokkal (egyáltalán nem gyomorforgató módon) operáló, kifejezetten igényes munkák – higgyetek nekem, alaposan megvizsgáltam a darabokat – valóban megérdemlik a professzionális kifejezést. A cirkusz-vidám színvilág – amely sokaknak valóban hiányozhat a ruhatárából, míg másoknak már-már frusztráló is lehet – és a játékos szabás mögött mindenesetre igen humorosan fog hangzani a PhD.

Miután a Kele megjelent Szingapúrban, Londonban, Barcelonában, Los Angelesben és San Franciscóban, májustól immár két hazai showroomban, a Hybridart Design Shop & Cafe-ban és Tomcsányi Dóri Garden Studiójában is kapható a legújabb kollekció. Utóbbiba kaptunk meghívást a hét végén, és el kell mondanom, Dóri színes világához teljesen passzol Ildié. Odáig vagyok a fantáziadús showroomokért, és a Városház utcai Garden Studio tényleg üdítő. A polcokként használt fiókok és a fa "csilllár"... Nos, mondjuk azt, hogy van néhány ötlet, amit egy lakásfelújításkor szívesen lenyúlnék. Az ötletes és természetközeli dizájnban is méltó társra talált Dóri. Ez számomra kifejezetten fontos, az egyik fő szempont ugyanis, amit egy tervező munkáinál elsőként vizsgálok meg, az a dizájn, ez pedig a Kelénél öt csillagot kap. Vegyük csak példának a Nanushka meghívóra hajazó sajtócsomagot, a logót, és a tervezőnő által személyesen készített, égetett fa "címkéket".

Azt hiszem, lassan ideje rátérnem a ruhákra is... Meglátásaim szerint a tavaszi-nyári kollekció két vonalból áll. Az egyik a könnyed, ám olykor mégis kissé zsákhatást eredményező, a másik pedig a zártabb, mégis érdekesebb megoldásokat mutató irány. Leginkább a kakasos piros pulcsi fogott meg, ami zártságával egyben visszafogott, az átlátszó mintával mégis huncut hatást kelt, a könnyed ruhácskák pedig szintén a fenti mintát követik. A kihívó jelző tehát nem is állhatna távolabb a Kele kollekciótól, amely inkább kifinomultan hódít. Mindemellett úgy gondolom, a kampányvideó is tökéletesen átadja a koncepciót. Egy forró nyári budapesti napon leszaladni az árnyékos Duna-partra; felfrissülés anélkül, hogy elhagynánk az urban jungle-t.

Az őszi-téli kollekcióban már férfi vonal is lesz, kampányfotókat és videót már ezekről a darabokról is találhattok a márka hivatalos oldalán. A június 8-ai Stylewalker Night-on, amelyről az előző bejegyzésben már olvashattatok, a fentebb említett Hybridart Design Shop & Cafe-ban egy éjszakai piknikkel vár mindenkit a Kele.


Kele Clothing: http://keleclothing.com/

Stylewalker Night event: https://www.facebook.com/events/422419014446949/

Gardrób blog a Facebook-on: https://www.facebook.com/gardrobblog