A bíróság első fokon társtettesként, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettében, valamint készpénzt helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés vétségében találta bűnösnek Moldvai Pétert és Medve Rolandot, ezért 13, illetve 14 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélte őket. A két férfi előzetes letartóztatásban maradt.

Moldvai Péter és Medve Roland 2010 februárjában ceglédi otthonában megfojtott egy 66 éves, egyedülálló nőt, hogy pénzhez jussanak. A gyilkosságot követően a lakásban talált 12 ezer forintot, valamint egy négyezer forint fedezetű bankkártyát magukkal vitték, és a zsákmányolt pénzt italozásra költötték.

Szalay Csaba bíró az ítélet szóbeli indoklásában elmondta: a bíróság súlyosbító körülményként vette figyelembe az ilyen jellegű bűncselekmények elterjedtségét, azt, hogy ittas állapotban, társtettesként idős ember sérelmére követték el a bűncselekményt, valamint hogy megsértették a magánlakás sérthetetlenségét. Enyhítő körülménynek számított, hogy mindketten büntetlen előéletűek, valamint hogy mindkettőjük egy kiskorú gyermekről gondoskodik. Az ítélet kiszabásakor a bíróság mérlegelte azt is, hogy az elsőrendű vádlott, Moldvai Péter az elejétől beismertette tettét és segítette a hatóság munkáját. Moldvai Péter és Medve Roland az ítélet enyhítéséért fellebbezett.