Kállai Gábor hozzátette: a Pestvidéki Nyomozó Ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt hallgatta ki gyanúsítottként V. Csabát.

A szóvivő elmondta: kedden több órán át hallgatta ki a nyomozó ügyészség V. Csabát a kórházban, miután egészségi állapota ezt már lehetővé tette. A 36 éves férfi vallomást tett, és beismerte a bűncselekmény elkövetését, részletekre azonban – így például arra, hogy hogyan és hányszor szúrt – elmondása szerint nem emlékezett. Vallomása megerősítette azt a korábbi feltételezést, hogy szerelemféltés áll a gyilkosság hátterében.

V. Csabát a nyomozó ügyészség kedd délután őrizetbe vette, előzetes letartóztatásáról csütörtökön dönt a bíróság.

Múlt pénteken egy nőt holtan, egy férfit életveszélyes állapotban találtak egy szigetszentmiklósi lakásban. A nyomozás során megállapították, hogy mindkét áldozat a szigetszentmiklósi rendőrség hivatásos nyomozója, és a gyanú szerint a rendőrnőt szerelemféltés miatt ölhette meg kollégája, akivel korábban érzelmi kapcsolatban állt. A nő megölése után a férfi a gyanú szerint magával is végezni akart, kését maga ellen fordította.