Szenti Szabolcs elmondta: a három fiatal múlt vasárnap este iszogatott, majd úgy döntött, hogy heccből felkeresi a város erdős részét, ahol hajléktalanok élnek. Rátaláltak a későbbi sértettre, aki egy elhagyatott viskóban, magányosan élt. Heccelni kezdték, de megijedtek tőle, ezért elszaladtak. Később mégis úgy döntöttek, hogy visszamennek, de akkor már magukkal vittek egy bozótvágó kést is.

Az egyik fiú bement a férfihoz, és a nála lévő bozótvágó késsel többször fejen csapta őt. A férfi ennek következtében többszörös nyílt koponyatörést szenvedett – közölte a százados. A sértett végül úgy került kórházba, hogy a fiatalok másnap mentőt hívtak hozzá. A rendőröknek azt állították, ők csak rátaláltak a sérült emberre, de a szentesi nyomozók gyorsan kiderítették, hogy a történetükből egy szó sem igaz.

A fiatalok ellen – akik egyikét korábban már jogerősen elítélték, a másik fiatal ellen pedig jelenleg is folyik eljárás – életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség őrizetbe vette őket, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.