Ajka-Bakonygyepesnél a rendőri helyszínelés idejére teljes útzárat rendeltek el, a forgalmat Ajkarendek felé terelik el – mondta Kómár Viktória, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Czirner József tájékoztatása szerint a balesethez egy mentőhelikopter és négy mentőautó érkezett. A kamion vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel vitték az ajkai kórházba. A távirati iroda információja szerint a kamion oxigént szállított, és a személyautóban svájci állampolgárok utaztak.

Átfejtik a kamion rakományát – közölte a katasztrófavédelem Veszprém megyei szóvivője. Bakos György tájékoztatása szerint a tartálykocsi nyomás alatt lévő oxigént szállított, ami veszélyes árunak számít. Hangsúlyozta: bár az oldalára borult kamionból nem szivárog az anyag, a katasztrófavédelem munkatársai folyamatos felügyelet alatt tartják azt. A helyszínen a veszprémi és az ajkai tűzoltók mellett a műveleti szolgálat szakemberei is ott vannak.

A rakományt szállító cég Budapestről mentesítő autót küldött a baleset helyszínére, az oxigén átfejtése várhatóan két-három órát vesz majd igénybe – közölte Bakos György.