A britek – ha szabad ilyet mondani - sosem voltak teljesen normálisak. Ha az ember bizarr híreket akar olvasni brit bulvárlapot forgat, brit felméréseket olvas brit tudósok eredményeiről, stb.

A most aktuális hír, hogy zsírleszívásra szóló utalványt ajándékozott karácsonyra hétéves lányának egy brit nő.

A dolog jól illeszkedik az őrült hírek tematikájába, no meg a családi miliőbe is, hiszen nem ez az első rendhagyó ajándék, melyet a kislány kapott: előző születésnapjára mellnagyobbításra szóló utalvánnyal lepték meg. Az 51 éves Sarah Burge egyébként maga is a plasztikai sebészet megszállottja, saját testének esztétikai átszabásaira fél millió fontot költött eddig.

Az ajándékok létjogosultságát mi sem bizonyítja jobban, mint a gondoskodó anya magyarázata:"Nincs ebben semmi rossz. Jól akar kinézni, a zsírleszívás pedig mindig jól jöhet". Ráadásul, mint azt elárulta, a lánya már jó ideje könyörgött a plasztikai műtétért.

Reméljük, hogy az anya az élet más területein is hasonló gonddal figyel gyermeke szükségleteire, hiszen feltehetően nagy felvértezettségre lesz szüksége ahhoz, hogy egyszer visszatérhessen a normális életbe.

Rossz szavunk nem lehet: az anya ebben is megtette az első lépést, az ajándékot ugyanis természetesen a Mikulás hozta, a zoknijába rejtve talált rá a meglepetésre a kis Poppy.